ΒΟΛΕΪ

"Kαθαρές" νίκες για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Aπόλλων Καλαμαριάς-Παναθηναϊκός MOTIONTEAM

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ νίκησαν με 3-0 τους Απόλλωνα Καλαμαριάς και ΑΟ Κηφισιάς αντίστοιχα

Με νίκη λοιπόν συνδυάστηκε η επανεμφάνιση του Στέλιου Καζάζη στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" επικράτησαν 3-0 (25-23, 25-17, 31-29) εκτός έδρας του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στο τρίτο σετ βέβαια παίχθηκαν 60 πόντοι για να αναδειχθεί ο νικητής.
O Καζάζης που ξεκίνησε με τους Αγκάμεζ, Ζαγκούμνι, Σαμικά, Χριστοφιδέλη, Πανταλέων, Σμαραγδή και λίμπερο τονΠαπαδημητρίου υποστήριξε μετά το τέλος του αγώνα: " Κάναμε νικηφόρο ξεκίνημα στην πρεμιέρα, κάτι που το θέλαμε πολύ. Θα ήθελα περισσότερο να μη χάσουμε τόση ενέργεια σωματική και ψυχική στο τρίτο σετ μιας και τα υπόλοιπα δυο τα κερδίσμα πιο εύκολα και είχαμε τη διαφορα. Σημαντικό είναι ότι αντιδράσαμε στο τρίτο σετ στα κρισιμα σημεία, παίζοντας πολύ καλά σε μπλοκ και άμυνα στο κλείσιμο του σετ. Ο Αγκάμεζ τελείωσε δυο πολύ δύσκολες μπάλες απέναντι σε τριπλό μπλοκ. Σήμερα φάνηκε πόση δουλειά θέλουμε. Εκτιμώ ότι ο χρόνος μέρα με τη μέρα θα κυλά υπέρ μας. Α πό την άλλη κάποιοι από τους παίκτες μας έχουν "αδειάσει" λόγω των υποχρεώσεων στο Ευρωβόλεϊ και έχουν από σήμερα δυο μέρες να ξεκουραστούν και να επιστρέψουν".

Ικανοποιημένος και από το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ο Γκιγιόμ Σαμικά. Ο Γάλλος ακραίος εξήγησε " ήταν το πρώτο μας παιχνίδι και είναι σημαντικό για εμάς που πήραμε τη νίκη εκτός έδρας αλλά και το πρώτο μας τρίποντο. Σίγουρα έχουμε μακρύ δρόμο και σίγουρα μπορούμε να βελτιωθούμε αλλά για την πρεμιέρα μετράει το αποτέλεσμα. Παίξαμε καλό βόλεϊ ανά διαστήματα ενώ όταν μας πίεσε η Καλαμαριά αντιδράσαμα και αυτό είναι πολύ θετικό".

Τα σετ: 23-25, 17-25, 29-31

ΑΠ.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Γ. Περσιανλής): Λεμπέ 14, Βντόβιν 8, Νικηφορίδης 9, Τέσιτς 6, Κοντογιάννης 3, Δημητριάδης 1, Βλασσακίδης λ. 63%, Φίνος, Παπαιακώβου 2, Παπαδημητρίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σ.Καζάζης): Αγκάμεζ 16, Ζαγκούμνι 5, Σαμικά 11, Χριστοφιδέλη 12, Πανταλέων 9, Σμαραγδής 3, Παπαδημητρίου λ. 70%, Μηνούδης, Ψάρρας.

Ευκολότερη αποστολή είχε ο ΠΑΟΚ που νίκησε 3-0 (25-19, 25-13, 25-16) τον ΑΟ Κηφισιάς. Άτυχη η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη που ταξίδεψε δίχως τρεις παίκτες στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο Μπράνιμιρ Πέριτς αντιμετώπισε ενοχλήσεις στο γόνατο και ο Δημήτρης Νικολάκης υπέστη διάστρεμμα στην προθέρμανση, αψήφησε τους πόνους και αγωνίστηκε, βοηθώντας όσο μπορούσε τους συμπαίκτες του.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Μέλκα ήταν ο Φινλανδός Όλι Ογιανσίβου με 20 πόντους. O προπονητής του ΠΑΟΚ υποστήριξε μετά το τέλος της αναμέτρησης: " Θέλαμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα και να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Ξέραμε πώς η Κηφισιά ηρθε χωρίς δύο παίκτες, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί αυτό να αποβεί μοιραίο και να αιφνιδιαστείς. Κερδίσαμε δίκαια, είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες του αλλά θέλουμε δουλειά ακόμη για να βελτιωθούμε περισσότερο. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας βοήθησε".

Ο Γιάννης Παντακίδης πρόσθεσε "θέλαμε να μπούμε με το δεξί στο πρωτάθλημα και τα καταφέραμε. Παίξαμε καλά, αν και στο δεύτερο, χαθήκαμε λίγο σε ένα σημείο, είμαστε μια νέα ομάδα, που θέλει χρόνο. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ηρθε στο γήπεδο".

Τα σετ: 25-19, 25-23, 25-16

ΠΑΟΚ (Γ.Μέλκας):

Παντακίδης 7, Χιετάνεν 12, Μποζίδης 2, Μπρούνερ 10, Ογιανσίβου 20, Λινς 8, Δημητρακόπουλος λ. 50%, Πλίκας, Ωρολογάς.

ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Σ.Δρίκος):
Νικολάκης, Καλαϊτζίδης 3, Όουενς 16, Χατζηπροδρόμου 4, Παπαγγελόπουλος 4, Αλεξόπουλος 7, Ταμπουρατζής λ. 25%, Ψωμιάδης, Δελληπρίμης, Χριστοδουλάκης.

Το πρώτο σκέλος της 1ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών ολοκληρώνεται την Κυριακή (11/10) με την αναμέτρηση ΑΕΚ-Αρης (19.00). Οι υπόλοιπες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Τετάρτη (21/10): Πανελλήνιος-Φοίνικας Σύρου και ΕΑ Πατρών-Λαμία.

Βαθμολογία
Ομάδα Βαθμοί Σετ


1.ΠΑΟΚ 3 (3-0)
-.Ηρακλής 3 (3-0)
-.Παναθηναϊκός 3 (3-0)
4.Πανελλήνιος 0 (0-0)
5.Λαμία 0 (0-0)
6.ΕΑ Πατρών 0 (0-0)
7.Άρης 0 (0-0)
8.ΑΕΚ 0 (0-0)
9.Φοίνικας Σύρου 0 (0-0)
10.Ολυμπιακός 0 (0-3)
11.ΑΟ Κηφισιάς 0 (0-3)
12.Απόλλων Καλαμαριάς 0 (0-3)

































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ