ΜΠΑΣΚΕΤ

Ράινσντορφ: "Δεν θα άντεχαν οι παίκτες για μία ακόμη χρονιά"

FILE - In this June 10, 2013, file photo, Chicago Bulls chairman Jerry Reinsdorf speaks during the official groundbreaking ceremony for the new Bulls training facility in Chicago. Reinsdorf, also a Chicago White Sox owner, has been hospitalized after feeling lightheaded in Cooperstown, New York. The team says all tests Friday, July 25, 2014, indicate he is fine. (AP Photo/Scott Eisen, File)
FILE - In this June 10, 2013, file photo, Chicago Bulls chairman Jerry Reinsdorf speaks during the official groundbreaking ceremony for the new Bulls training facility in Chicago. Reinsdorf, also a Chicago White Sox owner, has been hospitalized after feeling lightheaded in Cooperstown, New York. The team says all tests Friday, July 25, 2014, indicate he is fine. (AP Photo/Scott Eisen, File) AP PHOTO/SCOTT EISEN, FILE

Ο Τζέρι Ράινσντορφ μίλησε στο NBC Sports Chicago και υπεραμύνθηκε της "διάλυσης" των Σικάγο Μπουλς το 1998, ενώ εξήγησε ποιο ήταν το λάθος του Τζέρι Κράουζ.

Το " The Last Dance" ολοκληρώθηκε κι οι εικόνες που είδαμε στο ντοκιμαντέρ των δέκα επεισοδίων για την τελευταία σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν στους Σικάγο Μπουλς δίνουν τη θέση του σε δηλώσεις και απόψεις μερικών εκ των πρωταγωνιστών. Μία μέρα μετά από το φινάλε, ο ιδιοκτήτης των Σικάγο Μπουλς μίλησε στο NBC Sports Chicago για το "γκρέμισα" της ομάδας που έκανε το Three Peat, την ατάκα του Μάικλ Τζόρνταν πως "αν μας δινόταν η ευκαιρία, θα μέναμε όλη στην ομάδα" αλλά και την αρνητική απάντηση του Φιλ Τζάκσον στην πρόταση ανανέωσης που του έγινε.

Αυτά που είπε ο Τζέρι Ράινσντορφ έχουν ξεχωριστή βαρύτητα και αποτελούν την πρώτη δική του τοποθέτηση μετά την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ και όλων των ιστοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω αυτού.

"Ο Μάικλ γνώριζε καλά τι γινόταν τότε. Είχαμε κάποιες προσωπικές ιδιωτικές συζητήσεις τότε με τον Μάικλ, για τις οποίες δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Δεν τίθεται όμως θέμα πως στο δικό του μυαλό, εκείνη την εποχή, δεν θα ήμασταν σε θέση να ξαναφτιάξουμε μια ομάδα που θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο την επόμενη χρονιά. Ζήτησα από τον Φιλ Τζάκσον να επιστρέψει και να μείνει για τουλάχιστον ακόμη μία σεζόν. Εκείνος είπε " όχι". Ο Μάικλ είχε τονίσει πως δεν θα παίξει για άλλο προπονητή. Συναντήθηκα με τον Μάικλ στις 3 Ιουλίου 1998 και του είπα " είμαστε σε lock out, ποιος ξέρει πότε θα ξαναπαίξουμε; Γιατί δεν κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να τελειώσει το lock out και ίσως μπορώ να ξαναμιλήσω με τον Φιλ για να επιστρέψει". Κι εκείνος συμφώνησε" ανέφερε αρχικά ο Τζέρι Ράινσντορφ και συνέχισε:

"Όταν τελείωσε το lockout, ακόμη δεν μπορούσα να πείσω τον Φιλ να γυρίσει στην ομάδα. Το κακό ήταν πως ο Μάικλ τότε είχε κόψει το δάχτυλό του σε κόπτη πούρων. Δεν θα μπορούσε να παίξει. Οπότε τι νόημα έχει να μιλάμε για επιστροφή όλων στην ομάδα, όταν ο Μάικλ δεν μπορούσε να παίξει; Ας μιλήσουμε υποθετικά. Το Χιούστον έδινε ένα τεράστιο πολυετές συμβόλαιο στον Σκότι Πίπεν. Πιστεύετε ότι θα αρνούνταν μια τέτοια πρόταση για να παίξει ένα χρόνο; Εγώ δεν το πιστεύω. Ο Ντένις Ρόντμαν είχε ξεπεράσει τα καλά του χρόνια. Όπως αποδείχθηκε, μετά από εκείνη τη σεζόν έπαιξε μόλις 35 αγώνες. Ο Λουκ Λόνγκλεϊ είχε πρόβλημα με τα πόδια του. Αν φέρναμε όλη την ομάδα πίσω, δεν θα άντεχαν, ήταν "πεθαμένοι". Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε κουβαλήσει την ομάδα. Αυτό που είπε ο Τζέρι (Κράουζ) στον Φιλ για το "ακόμη κι αν κάνεις 82-0 φέτος, θα φύγεις" ήταν χαζό. Το είχα πει τότε στον Τζέρι ότι δεν θα έπρεπε να μιλήσει έτσι στον Φιλ και νομίζω το είχε καταλάβει κι εκείνος".

Όσο για το ποιον θεωρεί ως GOAT και τις συγκρίσεις ανάμεσα σε ΛεΜπρον Τζέιμς και Μάικλ Τζόρνταν; "Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί το "The Last Dance" έδειξε στον κόσμο που δεν τον πρόλαβε, πόσο σπουδαίος ήταν ο Μάικλ. Κι είμαι αλήθεια κουρασμένος από αυτούς που προσπαθούν να συγκρίνουν τον Μάικλ Τζόρνταν με τον ΛεΜπρον Τζέιμς, ενώ δεν είναι καν κοντά. Θα έπρεπε να προσπαθήσουν να συγκρίνουν τον ΛεΜπρον Τζέιμς με τον Όσκαρ Ρόμπερτσον ή τον Μάτζικ Τζόνσον. Ο Μάικλ ήταν τόσο καλύτερος απ' όλους κι αυτό αποτυπώθηκε στο ντοκιμαντέρ. Ήταν ένα φαινόμενο. Δεν θα δούμε άλλον σαν αυτόν, πιθανότατα" ανέφερε χαρακτηριστικά το αφεντικό των Σικάγο Μπουλς.

Παρεμπιπτόντως, διευκρίνισε -για παν ενδεχόμενο- πως οι σχέσεις του με τον "Air" παραμένουν εξαιρετικές και δεν έχουν χαλάσει στο ελάχιστο, παρά τα όσα έγιναν το 1997/98. Οι δυο τους έτυχε να συναντηθούν τον Φεβρουάριο σε ένα ξενοδοχείο της Φλόριντα, με τον 84χρονο παράγοντα να επισημαίνει πως "περάσαμε εξαιρετικά, τον αγαπώ. Ο Μάικλ είναι τρομερός τύπος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μάικλ Τζόρνταν: Αυτή την πτήση δεν μπορεί να την πλησιάσει κανείς

Τζόρνταν: "Αν μας δινόταν η επιλογή, θα μέναμε όλοι για ακόμη ένα πρωτάθλημα"

The Last Dance: Ο Φιλ Τζάκσον είχε πει "όχι" σε πρόταση ανανέωσης των Μπουλς

AP Photo/Scott Eisen, File

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ