ΜΠΑΣΚΕΤ

The Last Dance: Ο Φιλ Τζάκσον είχε πει "όχι" σε πρόταση ανανέωσης των Μπουλς

Chicago Bulls head coach Phil Jackson directs the team from the sidelines during the first game of the Eastern Conference Finals Sunday,  May 17, 1998, at the United Center in Chicago. (AP Photo/Michael S. Green)
Chicago Bulls head coach Phil Jackson directs the team from the sidelines during the first game of the Eastern Conference Finals Sunday, May 17, 1998, at the United Center in Chicago. (AP Photo/Michael S. Green) AP PHOTO/MICHAEL S. GREEN

Στο φινάλε του "The Last Dance" ο ιδιοκτήτης των Σικάγο Μπουλς αποκαλύπτει την πρόταση ανανέωσης που έκανε στον Φιλ Τζάκσον, ο οποίος όμως αρνήθηκε να κοουτσάρει ξανά την ομάδα.

Η αυλαία για το " The Last Dance" έπεσε στις ΗΠΑ (σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου), θα είναι διαθέσιμα τα δύο τελευταία επεισόδια στην Ελλάδα μέσω του Netflix), με το ενδιαφέρον του κόσμου να φτάνει στο "κόκκινο".

Η σειρά των τελικών με τους Γιούτα Τζαζ το 1998, αλλά και οι στιγμές που ακολούθησαν βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αντίστοιχα, γίνεται αναφορά στις μίνι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον ιδιοκτήτη των Σικάγο Μπουλς, Τζέρι Ράινσντορφ, και τον Φιλ Τζάκσον μετά την κατάκτηση του έκτου πρωταθλήματος. Παρότι το 1997/98 όλοι είχαν στο μυαλό τους πως αυτή θα ήταν η τελευταία σεζόν που θα βρισκόταν ο Φιλ Τζάκσον στο τιμόνι της ομάδας, εκείνος δέχθηκε πρόταση να επιστρέψει για -τουλάχιστον- ακόμη μία σεζόν, ανεξαρτήτως όσων είχαν ειπωθεί τους προηγούμενους μήνες.

Ο Τζέρι Ράινσντορφ επισημαίνει μάλιστα πως του είχε προτείνει να συνεχίσει το έργο του, εκείνος όμως αρνήθηκε.

"Μετά το έκτο πρωτάθλημα, του έδωσα τη δυνατότητα να επιστρέψει. Του είπα "κέρδισες την ευκαιρία να γυρίσεις, ανεξαρτήτως του τι έχει ειπωθεί νωρίτερα" ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Φιλ Τζάκσον δεν φάνηκε να αλλάζει άποψη από αυτές τις ατάκες, εξηγώντας στο αφεντικό των Σικάγο Μπουλς πως "νομίζω πως το καλύτερο είναι να κάνω ένα διάλειμμα. Δε νομίζω πως αυτό θα ήταν δίκαιο για τον Τζέρι (Κράουζ) και ξέρω πως δεν ήταν δύσκολο για εκείνον να το αποδεχθεί".

AP Photo/Michael S. Green

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ