WIMBLEDON

Wimbledon: Η Σβιόντεκ νίκησε και πήρε το ρεκόρ της Βίνους Γουίλιαμς, αποκλείστηκε η Μπέντσιτς

Poland's Iga Swiatek reacts after winning a points against Croatia's Jana Fett in a first round women's singles match on day two of the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, June 28, 2022. (AP Photo/Alberto Pezzali)
Poland's Iga Swiatek reacts after winning a points against Croatia's Jana Fett in a first round women's singles match on day two of the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, June 28, 2022 AP PHOTO/ALBERTO PEZZALI

Η Σβιόντεκ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Φετ, επικράτησε 2-0 σετ και πανηγύρισε την 36η διαδοχική νίκη της παίρνοντας το ρεκόρ της Βίνους Γουίλιαμς. Εκτός Wimbledon η Μπέντσιτς.

Την εξαιρετική της κατάσταση επιβεβαίωσε ακόμα μία φορά η Ίγκα Σβιόντεκ. Το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε 2-0 σετ της Φετ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon.

Αυτή ήταν η 36η διαδοχική νίκη της Πολωνής με την οποία έσπασε το σχετικό ρεκόρ της Βίνους Γουίλιαμς. Η Αμερικανίδα είχε τις περισσότερες διαδοχικές νίκες σε αυτόν τον αιώνα με 35, αλλά πλέον είναι στη δεύτερη θέση. Πλέον, η Σβιόντεκ βάζει πλώρη για να σπάσει το συνολικό ρεκόρ από το οποίο απέχει αρκετά.

Το απόλυτο ρεκόρ ανήκει στην θρυλική Μαρτίνα Ναβρατίλοβα που είχε μετρήσει το εξωφρενικό σερί των 74 νικών το 1984.

Εκτός συνέχειας η Μπέντσιτς

Η Μπελίντα Μπέντσιτς αποχαιρέτησε πρόωρα το Λονδίνο καθώς ηττήθηκε από την Κινέζα και Νο140 του κόσμου, Κιανγκ Γουάνγκ με 6-4, 5-7, 6-2 με το παιχνίδι να ξεκινάει την Δευτέρα το απόγευμα και να ολοκληρώνεται την Τρίτη το μεσημέρι.

Η Ελβετίδα η οποία έκανε μια εξαιρετική πορεία στα τουρνουά προετοιμασίας, πήγε να κάνει μια τεράστια ανατροπή καθώς στο 2ο set βρέθηκε να χάνει με 5-1, ωστόσο με 6 games στη σειρά κατάφερε να το κατακτήσει με 7-5 πριν το παιχνίδι διακοπεί λόγω σκότους.

Η τεράστια διαφορά των δύο τενιστριών ήταν αναμφίβολα τα αβίαστα λάθη με την Μπέντσιτς να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 45 αβίαστα, την ίδια ώρα που η Γουάνγκ είχε μόλις 18…

Ένα ακόμη “αγκάθι” για την Ελβετίδα ήταν και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες για break, κάτι που από την Μπέντσιτς στον ημιτελικό του Βερολίνου κόντρα στη Μαρία Σάκκαρη, καθώς κατάφερε να εκμεταλλευτεί μόλις 5 από τις συνολικά 17!

Στο 3ο set της Τρίτης η Γουανγκ βρήκε πρώτη break (1-0) και μετά από ένα μεγάλο hold όπου χρειάστηκε να σβήσει 3 break-points έσπασε και πάλι το service της Ελβετίδας κάνοντας το 4-1 και αμέσως μετά με ένα σχετικά εύκολο hold έκανε το 5-1.

Αυτή τη φορά όμως η Κινέζα ήταν πιο συγκεντρωμένη, την ίδια ώρα που η Μπέντσιτς συνέχιζε να χάνει την ψυχραιμία της γεμίζοντας το παιχνίδι της λάθη. Η Γουανγκ έκλεισε το ματς στο service της μετά από δύο match-points φτάνοντας σε μια μεγάλη πρόκριση.

Στον 2ο γύρο η Κινέζα θα παίξει είτε με την Γερμανίδα Ταμάρα Κόρπατς, είτε με την Βρετανίδα Χέδερ Γουότσον.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS WIMBLEDON WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ