US OPEN

USTA: "Δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε εξαίρεση για Τζόκοβιτς"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς © 2022 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Η Αμερικανική Ομοσπονδία Αντισφαίριση με ανακοίνωσή της τοποθετήθηκε για τη μη συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο US Open τονίζοντας πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Πολλοί συνάδελφοι του Νόβακ Τζόκοβιτς κατηγόρησαν την Αμερικανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης για αδιαφορία στο θέμα της συμμετοχής του Σέρβου υπεραθλητή στο US Open και την Παρασκευή, αφού όλα οριστικοποιήθηκαν και ο Νόλε απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά, η USTA πήρε θέση για το θέμα.

Η Ομοσπονδία αντισφαίρισης των ΗΠΑ, σε email που έστειλε στο TennisMajors.com, δικαιολογήθηκε πως δεν μπορούσε να ζητήσει εξαίρεση για τον Τζόκοβιτς.

"Η USTA βρισκόταν σε στενή επαφή με διάφορα τμήματα της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Τελωνείων και Συνοριακού Ελέγχου και του Υπουργείου Εξωτερικών. Σε ολες τις περιπτώσεις, ενημερωθήκαμε ότι η Κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν εξετάζει αιτήσεις τρίτων για εξαιρέσεις εθνικών συμφερόντων" ανέφερε η δήλωση της Αμερικανικής Ομοσπονδίας.

"Μόνο οι ατομικές αιτήσεις εξετάζονταν από τα αρμόδια τμήματα, σχετικά με την είσοδο μη εμβολιασμένων στις ΗΠΑ" κατέληξε η USTA, αφήνοντας ερωτηματικά σχετικά με το αν ο Τζόκοβιτς έκανε ατομική αίτηση και απορρίφθηκε από την αρμόδια Κυβερνητική υπηρεσία.

Ο Αμερικανός τενίστας Τένις Σαντγκρεν που επίσης είναι ανεμβολίαστος, χαρακτήρισε "ηλίθιο" τον κανονισμό που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο US Open εξαιτίας του ανεμβολίαστου status του ενώ ο ίδιος μπορεί να συμμετέχει.

Ο Σαντγκρεν επέμεινε ότι η USTA έπρεπε να προσπαθήσει να βοηθήσει τον Σέρβο τενίστα.

"Δεν προσπάθησαν να πάρουν εξαίρεση για τον Νόβακ. Τα τελευταία δύο χρόνια, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να πραγματοποιηθεί το τουρνουά. Το US Open του 2020 ήταν ένα από τα πιο περίεργα τουρνουά στην ιστορία" τόνισε ο Σαντγκρεν.

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ