US OPEN

US Open: Δυσκολεύτηκε ο Ναδάλ, αλλά πέρασε στους "32" του τουρνουά

Ο Ράφαελ Ναδάλ στο US Open
Ο Ράφαελ Ναδάλ στο US Open © 2022 FRANK FRANKLIN II / AP IMAGES

Αν και πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα στην καριέρα του, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, ο Ράφαελ Ναδάλ (Νο3) κατάφερε να ξεπεράσει στα τέσσερα σετ το εμπόδιο του Φάμπιο Φονίνι και να πάρει το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του US Open.

Ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, τέσσερις εκ των οποίων στη Νέα Υόρκη, Ράφαελ Ναδάλ (Νο3) επιβλήθηκε με 3-1 σετ (2-6, 6-4, 6-2, 6-1) του πολύπειρου Ιταλού Φάμπιο Φονίνι (Νο60) και θα αντιμετωπίσει έναν ακόμη βετεράνο του ATP tour, τον Ρισάρ Γκασκέ (Νο91) σε μια μάχη από τα παλιά για την πρόκριση στους "16" του US Open.

Ο Ναδάλ, πλην του πολύ κακού ξεκινήματος στο παιχνίδι, είχε και μια άτυχη στιγμή προς το τέλος της αναμέτρησης όταν χτύπησε με τη ρακέτα του τη μύτη και χρειάστηκε τσιρότο για να σταματήσει η αιμορραγία.

Τελικά όλα εξελίχθηκαν καλά στο τέλος για τον 36χρονο από τη Μαγιόρκα ο οποίος έχει μπροστά του μια χρυσή ευκαιρία να πάει μακριά στο US Open, με πιθανούς αντιπάλους τους Σβάρτσμαν (4ο γύρο), Ρούμπλεφ ή Νόρι ή Σαποβάλοφ (προημιτελικά), Αλκαράθ ή Σίνερ (ημιτελικά).

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν πολύ νωθρό για τον Ναδάλ ο οποίος ήταν νευρικός στο Arthur Ashe, έκανε πολλά αβίαστα λάθη και επέτρεψε στον Φονίνι να κάνει το παιχνίδι του. Ο Ιταλός, με επιθετικούς προσανατολισμούς και εξαιρετικές επιστροφές, πέτυχε break στο 3ο (2-1) και το 7ο game (5-2) του εναρκτήριου σετ, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ.

Στο 2ο σετ, ο Φονίνι προηγήθηκε τρεις φορές με break, όμως ο Ναδάλ ισοφάρισε ισάριθμες φορές και με τέσσερα συνεχόμενα κερδισμένα games από το 2-4 κάτω, έφτασε στην ισοφάριση.

Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Ράφα ο οποίος έπαιξε πιο ελεύθερα, περιόρισε πολύ τα αβίαστα λάθη και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να σφραγίσει τη νίκη του μετά από 2 ώρες και 38 λεπτά αγώνα στο τελευταίο ματς της Πέμπτης στο κεντρικό court.

Το ατύχημα με τη μύτη του, ο Ναδάλ το έπαθε όταν προηγήθηκε 3-0 στο 4ο σετ και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή για τις πρώτες βοήθειες, επέστρεψε στο court και τελείωσε την υπόθεση νίκη.

Νωρίτερα, ο Ρισάρ Γκασκέ κέρδισε 6-2, 6-4, 4-6, 6-4 τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς και θα προσπαθήσει να πέτυχει την πρώτη του νίκη κόντρα στον Ναδάλ, έχοντας ηττηθεί και στις 17 συναντήσεις τους στο tour.

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ