UNITED CUP

United Cup: Η βαθμολογία και ο τελικός πρόκρισης για Ελλάδα στην επόμενη φάση

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αγώνα τους στο διπλό για το United Cup | 2 Ιανουαρίου 2024
Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αγώνα τους στο διπλό για το United Cup | 2 Ιανουαρίου 2024 @2023 MARK BAKER/AP IMAGES

Η ήττα των Σάκκαρη/Τσιτσιπά στο διπλό με την Χιλή έφερε σε άβολη θέση στην Ελλάδα στο United Cup και η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα παιχτεί με τον Καναδά σε ένα ματς χωρίς αύριο.

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφεραν κόντρα στην Ντανιέλα Σένγκουελ και τον Τόμας Μπάριος Βέρα στο διπλό, ηττήθηκαν με 1-2 (7-6, 3-6, 6-10) στο United Cup και έτσι η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-1 στους αγώνες από την Χιλή.

Το γεγονός αυτό έχει περιπλέξει τα πράγματα στον όμιλο, με την Χιλή να έχει ολοκληρώσει ήδη την παρουσία της με 1 νίκη και 1 ήττα και να έχει πετάξει ουσιαστικά το μπαλάκι στην Ελλάδα και στον Καναδά, ώστε να κριθεί το ποια εκ των δύο χωρών θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του United Cup.

Αν ο Καναδάς επικρατήσει τότε θα κάνει το 2-0 και θα πάει στα προημιτελικά ενώ σε περίπτωση νίκης της Ελλάδας, τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία και θα αρχίσουν οι... υπολογισμοί καθώς με αυτό το δεδομένο θα παίξει ρόλο το σκορ.

Αν η Ελλάδα κερδίσει με 3-0 το ζευγάρι τότε προκρίνεται ως πρώτη, ενώ σε περίπτωση νίκης της με 2-1 οδηγούμαστε στην απόλυτη ισοβαθμία όπου θα μετρήσουν τα σετ, με την Χιλή να ελπίζει τότε σε πρόκριση μόνο ως καλύτερη δεύτερη.

Σημειώνεται πως η Σάκκαρη θα αγωνιστεί κανονικά ενώ για τον Στέφανο Τσιτσιπά υπάρχει ένα ερωτηματικό λόγω κάποιων ενοχλήσεων στην μέση, με τη συμμετοχή του να αποφασίζεται την τελευταία στιγμή.

Αναλυτικά η κατάταξη:

  1. Χιλή 1-1 (3-3 σετ)
  2. Καναδάς 1-0 (2-1 σετ)
  3. Ελλάδα 0-1 (1-2 σετ)
TAGS UNITED CUP ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ