ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: "Κρίμα για τον Κάρλος, τρέφω απεριόριστο σεβασμό για την προσπάθεια που έκανε"

Οι Τζόκοβιτς - Αλκαράθ πριν την έναρξη του ημιτελικού στο Roland Garros
Οι Τζόκοβιτς - Αλκαράθ πριν την έναρξη του ημιτελικού στο Roland Garros 2023 AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την επικράτηση του επί του Αλκαράθ και την πρόκριση του στον τελικό του Roland Garros αποθέωσε τον Ισπανό και το ταλέντο του ενώ μίλησε και για την προσπάθεια του να παραμείνει στο ματς παρά τον τραυματισμό του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την επικράτηση του επί του "λαβωμένου" Αλκαράθ με 3-1 σετ και την πρόκριση του στον τελικό του Roland Garros αποθέωσε τον Ισπανό και το ταλέντο του ενώ μίλησε και για την προσπάθεια του να παραμείνει στο ματς παρά τον τραυματισμό του.

"Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να πω πως ήταν άτυχος ο Κάρλος σε αυτό το επίπεδο το τελευταίο που θέλεις είναι κράμπες και λυπάμαι για αυτό, ελπίζω να επιστρέψει σε καλή κατάσταση σύντομα. Του είπα στο φιλέ ξέρει πόσο νέος είναι θα κερδίσει το τουρνουά πολλές φορές, είναι ανταγωνιστικός, αξίζει το χειροκρότημα.

Είναι σκληρό για αυτόν να μην ξέρει αν πρέπει να συνεχίσει το ματς ή να εγκαταλείψει. Και οι δύο ήμασταν στα σωματικά μας όρια προς το τέλος του δεύτερου σετ. Θα ήταν ένα αμφίρροπο ματς αλλά μετά τις κράμπες ήταν διαφορετικό παιχνίδι προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος. Δεν ήθελα να το σκέφτομαι. Τρέφω μεγάλο σεβασμό προς τον Αλκαράθ και εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα".

Για την ένταση που είχε στο παιχνίδι του:

"Δεν είναι εύκολο να διατηρείς αυτή την ένταση. Στο πρώτο ενάμιση σετ έπαιζα καλά, προς το τέλος του δεύτερου σετ έπαιζε καλύτερα. Έπρεπε να παίζω επιθετικά, αν δεν το έκανα θα γινόταν αυτός. Του αρέσει αυτό το στυλ, γρήγορος με δυνατά χτυπήματα. Ήταν μια μάχη στα δύο πρώτα σετ και είμαι χαρούμενος που έφτασα σε έναν ακόμα τελικό στο Roland Garros".

Για τον τελικό:

"Δεν έχει τελειώσει κάτι, έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι, είμαι σε μια θέση που ζω ένα όνειρο. Μου αρέσει να παίζω εδώ και πάντα είχα όνειρο να παίζω εδώ και σε έναν ακόμη τελικό".

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ROLAND GARROS ATP ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ