ROLAND GARROS

Αλκαράθ - Τζόκοβιτς 1-3: Ο Νόλε νίκησε τον λαβωμένο Ισπανό και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros

Serbia's Novak Djokovic reacts during his semifinal match of the French Open tennis tournament against Spain's Carlos Alcaraz at the Roland Garros stadium in Paris, Friday, June 9, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Serbia's Novak Djokovic reacts during his semifinal match of the French Open tennis tournament against Spain's Carlos Alcaraz at the Roland Garros stadium in Paris, Friday, June 9, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias) AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 3-1 σετ του Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος αγωνίστηκε τραυματίας στα τελευταία δύο σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros.

Στον τελικό του Roland Garros προκρίθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Νόλε επικράτησε 3-1 σετ του Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος αγωνίστηκε τραυματίας στα τελευταία δύο σετ.

Ο αγώνας στα πρώτα δύο σετ ήταν τρομερός με τους δύο τενίστες να μας χαρίζουν τρομερό θέαμα. Από το σημείο του τραυματισμού του, ο Ισπανός ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να παίξει στον ίδιο ρυθμό με τον Τζόκοβιτς να καθαρίζει την αναμέτρηση.

Στον τελικό (11/06, 16.00) ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον νικητή Κάσπερ Ρουντ ο οποίος επικράτησε 3-0 σετ του Ζβέρεφ.

Το ματς: Από την αρχή του αγώνα και οι δύο προσπάθησαν να κυριαρχήσουν στο κορτ φτάνοντας τον αντίπαλό τους στα άκρα βάζοντας παράλληλα μεγάλη ποικιλία στα χτυπήματά τους.

Εκείνος που έδειξε να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από πλευράς τακτικής ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς και αυτό το εξαργύρωσε φτάνοντας πρώτος σε break στο τέταρτο game μετά από τρομερό ράλι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Αλκαράθ πίεσε για να φτάσει στο break back. Ο Ισπανός είχε τις ευκαιρίες του με αποκορύφωμα τα τρία break points στο έβδομο game που κράτησε σχεδόν 12 λεπτά, όμως ο Νόλε είχε τις απαντήσεις και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3.

Το δεύτερο σετ είχε περισσότερες συγκινήσεις και ακόμα περισσότερους εντυπωσιακούς πόντους και για τους δύο αθλητές. Οι δυο τους χρησιμοποίησαν όλα τα όπλα που είχαν στη φαρέτρα τους με τον Αλκαράθ να δικαιώνεται τελικά.

Ο Ισπανός ήταν εκείνος που έφτασε πρώτος σε break για να προηγηθεί με 5-3, όμως ο Νόλε απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Ακολούθως βρέθηκε αντιμέτωπος με τριπλό break point του Αλκαράθ αλλά βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει για να φέρει το σετ στα ίσα.

Ο Τζόκοβιτς είχε και εκείνος με τη σειρά του την ευκαιρία να σπάσει το σερβίς του Ισπανού αλλά δεν τα κατάφερε με τον 20χρονο να κάνει το δεύτερο break του αμέσως μετά για να κλείσει το σετ με 7-5.

Το τρίτο σετ άρχισε με τον τραυματισμό του Κάρλος Αλκαράθ. Μόλις στο δεύτερο game ο Ισπανός αντιμετώπισε πρόβλημα στη δεξιά γάμπα και ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ χωρίς να το δικαιούται με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να πάρει ακούραστα το break.

Ο Κάρλος Αλκαράθ συνέχισε το σετ όμως ήταν φανερό ότι είχε επηρεαστεί από το πρόβλημα τραυματισμού του. Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε έτσι το δεύτερο σετ με 6-1 για να προηγηθεί με 2-1 σετ.

Με το τέλος του τρίτου σετ ο Ισπανός πήγε στα αποδυτήρια και τελικά επέστρεψε για να συνεχιστεί ο αγώνας, ωστόσο ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να παίξει στο επίπεδο που ήταν πριν.

Έτσι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να κλείσει και το τέταρτο σετ με 6-1 για να σφραγίσει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στο Ρουντ και τον Ζβέρεφ.

TAGS ROLAND GARROS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ