AUSTRALIAN OPEN

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς: Τα μοναδικά κατορθώματα που έχουν πετύχει στο δρόμο προς τον τελικό

Stefanos Tsitsipas, left, of Greece is congratulated by Novak Djokovic of Serbia after winning in their men's singles quarterfinals match at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Friday, Oct. 11, 2019. (AP Photo/Andy Wong)
Stefanos Tsitsipas, left, of Greece is congratulated by Novak Djokovic of Serbia after winning in their men's singles quarterfinals match at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Friday, Oct. 11, 2019. (AP Photo/Andy Wong) AP

Ο Στέφανος Τσιτισπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ετοιμάζονται να τεθούν αντιμέτωποι στο Australian Open και το SPORT24 συγκέντρωσε όλα τα σπουδαία κατορθώματα που έχουν κάνει στην πορεία τους μέχρι τον τελικό.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό του Australian Open έχει μπει στην τελική της ευθεία. Εκεί θα αναμετρηθούν το πρωί της Κυριακής (29/01, 10.30, Eurosport 1, LIVE SPORT24) ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το Νο 4 και το Νο 5 της Παγκόσμιας κατάταξης αναμένεται να προσφέρουν μια μεγάλη μάχη και δεδομένα έχουν μεγάλο κίνητρο για να φτάσουν στην κορυφή.

Άλλωστε, αμφότεροι κυνηγούν αρκετά επιτεύγματα που δεδομένα θα βάλουν αυτόν τον τελικό στην ιστορία του αθλήματος. Ήδη, όμως έχουν πετύχει αρκετά σπουδαία πράγματα στην πορεία τους μέχρι τον τελικό.

Τα μεγάλα επιτεύγματα του Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια της πορείας του κατάφερε να πιάσει ορισμένες ιστορικές επιδόσεις που ακόμα και οι Big 4 δεν κατάφεραν.

Μπορεί να ακούγεται αδιανόητο και όμως το έκανε. Ο Στεφ έγινε μόλις ο τέταρτος τενίστας στην Open Era που έχει 6/6 σε προημιτελικούς Grand Slam. Οι τρεις εξ προηγούμενοι ήταν ο Ροντ Λέιβερ, ο Πάτρικ Ράφτερ και ο Αντρέ Αγκάσι.

Επιπρόσθετα έπιασε δύο άλλες μεγάλες επιδόσεις του Ρότζερ Φέντερερ, του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Άντι Μάρεϊ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο νεαρότερος που έφτασε στα ημιτελικά του Australian Open τρεις διαδοχικές χρονιές μετά τον σπουδαίο Ελβετό. Ο Ρότζερ Φέντερερ το είχε καταφέρει την τριετία 2004-2006.

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο νεαρότερος που έφτασε στον τελικό του πρώτου Grand Slam μετά από τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ οι οποίοι ήταν 24 ετών το 2011 όταν τέθηκαν αντιμέτωποι.

Παράλληλα, έσπασε και μια αρνητική παράδοση που είχε αφού στις τρεις προηγούμενες φορές η πορεία του σταμάτησε στα ημιτελικά. Αν αποκλειόταν και τώρα θα ισοφάριζε το αρνητικό ρεκόρ του Άντι Ρόντικ.

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Τζόκοβιτς

Πάμε τώρα και στον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος είναι δεδομένο πως όσο θα αγωνίζεται απλά θα καταγράφει νέα ρεκόρ και θα ισοφαρίζει κορυφαίες επιδόσεις.

Ο Νόλε είναι μόλις ο τρίτος τενίστας που φτάνει στον τελικό του Australian Open έχοντας χάσει είκοσι ή λιγότερα games. Οι προηγούμενοι που το είχαν καταφέρει ήταν ο Ιβάν Λέντλ (1990) και ο Αντρέ Αγκάσι (2003).

Την ίδια ώρα έγινε και ο τέταρτος μεγαλύτερος τενίστας ο οποίος καταφέρνει να φτάσει στον τελικό του Australian Open μετά τους Κεν Ρόσγουολ, Μαλ Άντερσον και Ρότζερ Φέντερερ.

Η εντυπωσιακή φετινή του πορεία ήρθε να προστεθεί σε αυτή που είχε τα προηγούμενα χρόνια (με εξαίρεση πέρσι που δεν συμμετείχε) με αποτέλεσμα να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ διαδοχικών νικών στο Australian Open.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετρά πλέον 27 διαδοχικές νίκες στο κυρίως ταμπλό περισσότερες από κάθε άλλον στην Open Era και έσπασε το σχετικό ρεκόρ του Αντρέ Αγκάσι που είχε 26.

Όλα τα παραπάνω είναι ορισμένα από όσα έχουν πετύχει οι δύο τενίστες στην πορεία του στο Australian Open πριν συναντηθούν στον τελικό.

Φυσικά, αμφότεροι μπορούν να γράψουν και άλλα παράσημα στη στολή τους μετά τη μεγάλη τους αναμέτρηση τα οποία θα τα αναλύσουμε μετά τον τελικό.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ