ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Νάρντι 2-0: Δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε στα προημιτελικά του Astana Open ο Έλληνας τενίστας

Τσιτσιπάς - Νάρντι 2-0: Δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε στα προημιτελικά του Astana Open ο Έλληνας τενίστας
@2022 KIN CHEUNG/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και δυσκολεύτηκε επικράτησε του Νάρντι με 2-0 σετ και πέρασε στα προημιτελικά του Astana Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο6) πέτυχε τη 2η συνεχόμενη straight sets νίκη του στο πολύ δυνατό 500άρι τουρνουά της Αστάνα και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του από την αναμέτρηση του Χούμπερτ Χούρκατς με τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, χρειάστηκε δυο απαιτητικά tie-breaks για να κάμψει την αντίσταση του εμπνευσμένου 19χρονου Ιταλού, Λούκα Νάρντι (Νο152) και να προκριθεί στους “8” καλύτερους του Astana Open.

Μετά από μια ώρα και 47 λεπτά δράσης, ο Νο3 του ταμπλό, επικράτησε του προερχόμενου από τα προκριματικά και Νο152 της παγκόσμιας κατάταξης, με 7-6(2), 7-6(3), κατακτώντας την 51η νίκη του μέσα στη σεζόν.

Σέρβιρε 10 άσους, κράτησε ανέπαφο το σερβίς του καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι δεν δημιούργησε καν break point, έφτασε στη δύσκολη επικράτηση.

Ο Νάρντι έπαιξε καταπληκτικό ματς και δεν άφησε τον Τσιτσιπά να γίνει απειλητικός από τη θέση του receiver, παρ’ όλα αυτά, ο Έλληνας τενίστας ήταν πιο ψύχραιμος στα δυο tie-breaks που χρειάστηκε, με την εμπειρία του να παίζει καθοριστικό ρόλο για να φύγει από το court “αλώβητος”.

Με 58/73 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 81 πόντους συνολικά στο ματς, σε σχέση με τους 67 που έκανε δικούς του ο Ιταλός.

Πάντως, ο Νάρντι ήταν αυτός που είχε τις δυο μοναδικές ευκαιρίες να κάνει break στην αναμέτρηση.

Στο 5-5 του 2ου set, προηγήθηκε με 30-40, ενώ λίγες στιγμές αργότερα, είχε και πλεονέκτημα (40-Α), μη καταφέρνοντας τελικά να εκμεταλλευτεί, κάποιο από τα δυο break points που έφτιαξε για τον εαυτό του.

Μέχρι εκείνο το σημείο, δηλαδή για 22 games που είχαν παιχτεί, δεν είχε δημιουργηθεί ευκαιρία για break, με τον Τσιτσιπά να μην κερδίζει ποτέ(!) πάνω από δυο πόντους, στο σερβίς του Νάρντι.

Τα δυο tie-breaks που έπαιξε ο Στέφανος, όμως, ήταν άψογα. Κέρδισε συνολικά 14 από τους 19 πόντους που παίχτηκαν, δείχνοντας την κλάση του στις κρίσιμες στιγμές, αφού έπαιξε πολύ υψηλού επιπέδου τένις, έχοντας ποικιλία στα χτυπήματά του, εκμεταλλευόμενος και την εξαιρετική μέρα που είχε στο παιχνίδι του στο φιλέ.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ