ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Με Μπαουτίστα Αγούτ στον τελικό της Μαγιόρκα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αγώνα του στο Roland Garros απέναντι στον Χόλγκερ Ρούνε | 30 Μαΐου 2022
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αγώνα του στο Roland Garros απέναντι στον Χόλγκερ Ρούνε | 30 Μαΐου 2022 @2022 JEAN-FRANCOIS BADIAS/AP IMAGESW

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (25/6) στον τελικό του Mallorca Championships τον Νο5 του ταμπλό και Νο20 τενίστα του κόσμου, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

Τον Νο5 του ταμπλό και Νο20 τενίστα του κόσμου, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς το απόγευμα του Σαββάτου (25/6) στον τελικό του Mallorca Championships.

Μετά τη straight sets επικράτηση του Έλληνα τενίστα επί του Μπενζαμέν Μπονζί, ήρθε κι ο Ισπανός να πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση και να βάλει τέλος στην ονειρεμένη εβδομάδα του Αντουάν Μπελιέ (Νο303), στο γρασίδι της Ιβηρικής.

Ο Μπαουτίστα, λίγες ώρες αφού συνέτριψε τον υπερασπιστή του τίτλου και Νο1 τενίστα του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ, έκαμψε και την αντίσταση της μεγάλης έκπληξης της εβδομάδας, με 7-6(5), 6-2, για να προκριθεί στον 20ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του.

Μετά από 80 λεπτά αγώνα, ο 34χρονος Ισπανός απέκλεισε τον εξαιρετικό Ελβετό, παίζοντας κατά διαστήματα φοβερό τένις, κερδίζοντας μάλιστα τα τελευταία έξι games του ημιτελικού!

Με 41/54 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του και 3/7 break points ολοκλήρωσε τον αγώνα ο “γηπεδούχος”, που θα διεκδικήσει στη χώρα του, τον 2ο τίτλο της καριέρας του στο γρασίδι και 1ο μετά από οκτώ χρόνια.

Τελευταία φορά που στέφθηκε πρωταθλητής σε τουρνουά της grass court season, είναι το 2014, στο Χερτόγκενμπος της Ολλανδίας. Έκτοτε, δεν έχει παίξει σε τελικό διοργάνωσης που διεξάγεται σε γρασίδι.

Τσιτσιπάς και Μπαουτίστα Αγούτ, έχουν τεθεί αντιμέτωποι δυο φορές στο παρελθόν, με τον 23χρονο Έλληνα να κερδίζει ισάριθμες φορές. Στο Αυστραλίανό Όπεν 2019 και στο ATP Cup 2021. Αμφότερες οι αναμετρήσεις, σε σκληρή επιφάνεια.

Πηγή: Tennis24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ