ATP

Μπονζί - Τσιτσιπάς 0-2: Πέταξε στον τελικό ο Έλληνας τενίστας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει νίκη του στο Miami Open | 26 Μαρτίου 2022
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει νίκη του στο Miami Open | 26 Μαρτίου 2022 @2022 MARTA LAVANDIER/AP IMAGES

Για 1η φορά μετά το Wimbledon 2018 και 2η συνολικά στην καριέρα του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ((Νο5) πέτυχε 3η διαδοχική νίκη, αυτή τη φορά επί του Μπενζαμέν Μπονζί (Νο56), στο γρασίδι και προκρίθηκε στον παρθενικό ΑΤΡ τελικό του, στη συγκεκριμένη επιφάνεια.

Πραγματοποιώντας την πιο πειστική του εμφάνιση μέσα στην εβδομάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) επικράτησε του Μπεναζμέν Μπονζί (Νο56) με 6-4, 6-4, μετά από 90 λεπτά αγώνα και περιμένει τον έτερο ημιτελικό ανάμεσα στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ και τον Αντουάν Μπελιέ, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Mallorca Championships.

Αν και κόντρα στον Γκιρόν, την Πέμπτη (23/6), δυσκολεύτηκε πολύ, ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε εξαιρετικός στον ημιτελικό με αντίπαλο τον Μπονζί, κέρδισε τον Γάλλο για 2η σερί φορά, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα στο Χάλε και προκρίθηκε έτσι στον 21ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του.

Το Σάββατο (25/6), θα διεκδικήσει στο 250άρι της Ιβηρικής χερσονήσου, τον 2ο τίτλο του για το 2022 και 9ο συνολικά στην καριέρα του, θέλοντας να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Wimbledon που βρίσκεται προ των πυλών.

Για να κάμψει την αντίσταση του Μπονζί, ο Τσιτσιπάς κράτησε ανέπαφο το σερβίς του, σώζοντας και τα τρία break points που δημιούργησε στο ματς ο αντίπαλός του και εκμεταλλευόμενος ένα δικό του break σε κάθε set, έφτασε στην πρόκριση.

Με επτά άσους και 45/63 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τον αγώνα ο 23χρονος Έλληνας, που μέτρησε 2/5 ευκαιρίες για break, ενώ στο 2ο set, ήταν πραγματικά εξαιρετικός στο παιχνίδι από τη βασική γραμμή.

Ο Τσιτσιπάς έκανε το 1ο του break στο 9ο game του ματς, όταν και προηγήθηκε με 5-4, για να σερβίρει επιτυχημένα για το set, λίγες στιγμές αργότερα.

Νωρίτερα, στο 4ο game του εναρκτήριου κομματιού της αναμέτρησης, είχε σώσει τα τρία break points του Μπονζί και είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 2-2, βγαίνοντας από τη δύσκολη θέση.

Στο 2ο set, το παιχνίδι ήταν μονόπλευρο. Ο Τσιτσιπάς έκανε δικούς του 20/26 πόντους πίσω από το σερβίς του και με ένα break στο 3ο game (2-1), το οποίο διαφύλαξε μέχρι τέλους, πήρε τη straight sets νίκη.

TAGS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ