US OPEN

Τσιτσιπάς: "Ένιωθα τελείως off, έπαιξα σχεδόν σαν ερασιτέχνης"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Τζον Ίσνερ στον προημιτελικό του Σινσινάτι
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Τζον Ίσνερ © 2022 JEFF DEAN/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να κρύψει την τεράστια απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό του στον πρώτο γύρο του US Open από τον Ντανιέλ Ελάι Γκαλάν, Νο94 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Ντανιέλ Ελάι Γκαλάν με 3-1 σετ και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του US Open από το Νο94 της Παγκόσμιας κατάταξης. Ο 24χρονος τενίστας δεν μπορούσε να κρύψει την τεράστια απογοήτευσή του για την εμφάνισή του.

"Ένιωθα τελείως off. Έπαιξε σαν παγκοσμίου επιπέδου τενίστας και εγώ σαν ερασιτέχνης. Δεν είναι ωραίο αυτό που λέω αλλά έτσι είναι", παραδέχθηκε ο Τσιτσιπάς στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου από τη Νέα Υόρκη.

Ήταν η 5η συμμετοχή του Στέφανου στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν και για μια ακόμη φορά, δεν κατάφερε να διακριθεί στο κορυφαίο τουρνουά. Ποτέ δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον 3ο γύρο της διοργάνωσης και αυτή η ήττα σημαίνει ότι μένει μακριά στη μάχη για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Είχα μεγάλο κίνητρο πριν το US Open γιατί ήξερα ότι είχα την ευκαιρία να πλησιάσω στο Νο1. Είναι κάτι που θέλω από μικρός και ήξερα πως αυτή ήταν η ευκαιρία μου να το κυνηγήσω.

Δεν πήγε όπως το είχα σχεδιάσει. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να το πολυσκέφτεσαι και δεν πρέπει να πιέζεις τον εαυτό σου πολύ αλλά από την άλλη είναι δύσκολο όταν έχεις μια ευκαιρία μπροστά σου και δεν θέλεις να την σπαταλήσεις.

Τώρα οι πιθανότητές μου είναι μικρότερες αλλά θα συνεχίσω να προσπαθώ και να προσθέσω πόντους στο ranking μου, μέχρι το τέλος του χρόνου. Θέλω πραγματικά να τερματίσω στο Top3. Θα έχω ευκαιρίες μπροστά μου", είπε ο Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, φάνηκε να μην είναι σε καλή κατάσταση και μάλιστα πήρε ιατρικό τάιμ άουτ για να περιποιηθεί το δεξί χέρι του που φάνηκε να έχει πρόβλημα.

"Το χέρι μου ήταν αρκετά σφιχτό και δεν μου έβγαιναν τα χτυπήματα. Ένιωσα ότι το σερβίς μου ήταν αργό σήμερα αλλά οι επιστροφές του ήταν εξαιρετικές. Ίσως έχει να κάνει και με το υψόμετρο που έχει μεγαλώσει και σίγουρα βοηθάει σε αυτές τις καταστάσεις. Κυριάρχησε στο παιχνίδι ολοκληρωτικά. Εγώ απλά δεν μπορούσα να μπω στο ματς. Ήμουν σαν μισοπεθαμένος.

Είχα προετοιμαστεί καλά για το τουρνουά. Έκανα καλές προπονήσεις και είχα καλά ματς με διαφορετικούς παίκτες πριν. Ένιωσα ότι είχα το μομέντουμ με το μέρος μου αλλά ίσως ήμουν λίγο σφιγμένος βγαίνοντας στο γήπεδο. Δεν έχω καλή παράδοση στο US Open αλλά λατρεύω αυτό το τουρνουά.

Πρέπει να δουλέψω στις αρνητικές σκέψεις περισσότερο και να μην τις αφήνω να επηρεάζουν το παιχνίδι μου. Είμαι καλύτερος από αυτό. Είμαι πολύ καλύτερος παίκτης και αθλητής αλλά σίγουρα όχι σήμερα".

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ