US OPEN

Τσιτσιπάς - Γκαλάν 1-3: Αποκλεισμός σοκ για τον Στέφανο από το Νο94 της Παγκόσμιας κατάταξης

Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns a shot to Daniel Elahi Galan, of Colombia, during the first round of the US Open tennis championships, Monday, Aug. 29, 2022, in New York. (AP Photo/Julia Nikhinson)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns a shot to Daniel Elahi Galan, of Colombia, during the first round of the US Open tennis championships, Monday, Aug. 29, 2022, in New York. (AP Photo/Julia Nikhinson) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Ντανιέλ Ελάι Γκαλάν με 3-1 σετ και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του US Open από το Νο94 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του έκανε ο Ντανιέλ Ελάι Γκαλάν ο οποίος επικράτησε 3-1 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά και τον πέταξε εκτός συνέχειας του US Open.

Ο 26χρονος Κολομβιανός (Νο94) στην Παγκόσμια κατάταξη συνέχισε έτσι την ξέφρενη πορεία του στο τουρνουά η οποία έχει αρχίσει από τα προκριματικά. Απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά έπιασε διαστημική απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια στη νίκη.

Στην αντίπερα όχθη ο 24χρονος Έλληνας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, πάλεψε να κάνει την ανατροπή δοκιμάζοντας τα πάντα, όμως τελικά εκείνος που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο Γκαλάν.

Το ματς: Ο Γκαλάν ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι. Παίζοντας με μεγάλη αποφασιστικότητα εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα του Τσιτσιπά που έμοιαζε να είναι αιφνιδιασμένος από το παιχνίδι του αντιπάλου του με τον Κολομβιανό να τα κάνει όλα τέλεια.

Το 6-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο σετ μαρτυρά την εικόνα του αγώνα σε απόλυτο βαθμό. Ο Γκαλάν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο σετ κάνοντας ελάχιστα λάθη και για να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρώτου game για τον Τσιτσιπά χρειάστηκε να φτάσουμε στο δωδέκατο game του αγώνα. Ωστόσο, ο Κολομβιανός κατάφερε στο αμέσως επόμενο game να κλείσει το σετ και έγινε ο πρώτος τενίστας που δίνει ένα μόνο game στον Τσιτσιπά σε δύο σετ!

Στο τρίτο σετ η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει γρήγορα τα break και στη συνέχεια να κρατήσει το σερβίς του για να προηγηθεί με 3-0. Ο Γκαλάν άρχισε να κάνει και εκείνος λάθη με αποτέλεσμα το σετ να καταλήξει στον Έλληνα τενίστα με 6-3.

Με break άρχισε και το τέταρτο σετ για τον Τσιτσιπά όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μετά το αρχικό 2-0, ο Γκαλάν κατάφερε να κάνει το break στο όγδοο game για να φέρει το σετ στα ίσα στο 4-4. Από εκεί και μετά είχαμε μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δύο τενίστες με τον Στεφ να σβήνει πέντε matchpoints στο δέκατο game, στη συνέχεια έχασε εκείνος διπλό break point για να κάνει το break και ο Γκαλάν έκλεισε στη συνέχεια το σετ και το ματς.

TAGS US OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ