ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ

Σαν να μην πέρασε μία μέρα: Ο Ναδάλ κέρδισε άνετα τον Κομπόλι στο πρώτο του ματς στο χώμα μετά από σχεδόν 2 χρόνια

Ο Ναδάλ πανηγυρίζει απέναντι στον Ντρέιπερ
Ο Ναδάλ πανηγυρίζει απέναντι στον Ντρέιπερ 2023 AARON FAVILA / AP PHOTO

Ο Ράφα Ναδάλ συνδύασε την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, επικρατώντας με 2-0 σετ του Φλάβιο Κομπόλι (Νο. 68) για τον πρώτο γύρο του Barcelona Open (ATP 500).

Σαν να μην πέρασε μία μέρα! Τι κι αν έχει κατέβει μόλις σε ένα τουρνουά τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ο Ράφα Ναδάλ απέδειξε ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται.

Παρότι το πρόβλημα στους κοιλιακούς και το γεγονός ότι είχε να παίξει επίσημο ματς της ATP από τις 5 Ιανουαρίου, στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, ο Ναδάλ δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει με 6-2, 6-3 τον Φλάβιο Κομπόλι.

Για τον Ναδάλ, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο No. 644 της παγκόσμιας κατάταξης, η αναμέτρηση με τον 21χρονο Ιταλό ήταν το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στο χώμα την τελευταία διετία.

Υπενθυμίζεται, ότι το Barcelona Open είναι από τις αγαπημένες διοργανώσεις για τον κάτοχο 22 Grand Slams τίτλων, αφού το έχει κατακτήσει στο παρελθόν 12 φορές, ωστόσο αγωνίστηκε εκεί για πρώτη φορά μετά το 2021. Όπως ήταν φυσικό, το κοινό αποθέωσε τον 37χρονο Ναδάλ, ο οποίος επιχείρησε να αγωνιστεί και στο Μόντε Κάρλο, την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά τελικά απέσυρε τη συμμετοχή του, αφού ένιωσε ότι το σώμα του δεν ήταν έτοιμο.

Επόμενος αντίπαλος για τον Ναδάλ, στους “32” της διοργάνωσης, θα είναι ο Αυστραλός Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο. 11).

TAGS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ