WIMBLEDON

Σάκκαρη - Χάιβς 2-0: Επιβλητική η πρεμιέρα της Μαρίας στο Λονδίνο

Σάκκαρη - Χάιβς 2-0: Επιβλητική η πρεμιέρα της Μαρίας στο Λονδίνο
GLYN KIRK/AFP

Χάρη στην άνεση που της χάριζε εξ αρχής η διαφορά της στον παγκόσμιο χάρτη του τένις, η Μαρία Σάκκαρη (Νο5) ξεπέρασε το εμπόδιο της Αυστραλής Χάιβς (Νο571) και προκρίθηκε στον β' γύρο του Wimbledon νιώθοντας πίεση μόνο στο δεύτερο σετ.

Η πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στον β' γύρο του Wimbledon επιβεβαίωσε ότι η απόσταση που τη χώριζε από την πρώτη αντίπαλό της ήταν χαώδης. Η 26χρονη Ελληνίδα δεν επηρεάστηκε από το γεγονός πως η πρεμιέρα της διεξήχθη με καθυστέρηση κάμποσων ωρών εξαιτίας της δευτεριάτικης αναβολής και επιβλήθηκε 6-1, 6-4 στο Court 3, κάνοντας ένα αρκετά καλό ξεκίνημα στο μεγάλο τουρνουά του Λονδίνου.

Με ηρεμία και αυτοπεποίθηση πλέον, αναμένει την τενίστρια που θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει αμέσως μετά. Αυτή θα είναι η Βουλγάρα Τόμοβα (Νο112), η οποία απέκλεισε με 7-5, 3-6, 7-5 την Αυστραλή Σάβιλ (Νο98). Απέναντι σ' αμφότερες η Μαρία θα ήταν ούτως ή άλλως το φαβορί του ζευγαριού.

Ο αγώνας

Αρχίζοντας με μπρέικ στο αντίπαλο σέρβις, ήταν ξεκάθαρο πως η Σάκκαρη ήταν το αφεντικό του κορτ. Η Χάιβς δεν είχε την ποιότητα ν' ανταπεξέλθει στα δύσκολα χτυπήματα και, μολονότι κέρδισε το τρίτο game μειώνοντας προσωρινά σε 2-1, δεν μπορούσε να γίνει πραγματικά απειλητική.

Το 6-1 στο πρώτο σετ με τρία συνολικά μπρέικ ήταν απλώς η μαθηματική επαλήθευση της διαφοράς που τη χώριζε εξ αρχής από την Αυστραλή και της χάρισε το δικαίωμα να διαχειριστεί με άνεση το υπόλοιπο του αγώνα.

Φάνηκε, άλλωστε, από τον τρόπο που η Μαρία πήγε στο 2-0 του δεύτερου σετ, μην αφήνοντας στην 25χρονη αντίπαλό της τα περιθώρια να ελπίζει βάσιμα στην ανατροπή του σκηνικού. Ο τραυματισμός ψηλά στο αριστερό πόδι μείωσε ακόμα περισσότερο τις αντιστάσεις της Χάιβς, η οποία πάντως έβγαλε μαχητικότητα και μείωσε σε 5-4 με διαδοχικά κερδισμένα games.

Υπέκυψε ωστόσο στην ανωτερότητα της Ελληνίδας, η οποία ανέβασε ξανά την απόδοσή της και πήρε με δυναμισμό αυτό που ήθελε χάρη στο 6-4.

TAGS WIMBLEDON ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ