ROLAND GARROS

Roland Garros: Η τρομερή 18χρονη Γκοφ απειλεί την απόλυτη κυριαρχία της Σβιόντεκ

Roland Garros: Η τρομερή 18χρονη Γκοφ απειλεί την απόλυτη κυριαρχία της Σβιόντεκ
AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Μια μονομαχία δύο κοριτσιών που αποτελούν το μέλλον του τένις θα κρίνει τον τίτλο στο μονό γυναικών του Roland Garros. Σβιόντεκ και Γκοφ δεν έχουν τις ίδιες πιθανότητες, αλλά έχουν την ίδια δίψα για την πρωτιά των 2.2 εκατομμυρίων ευρώ!

Όχι πριν από τις 16:00 (EUROSPORT, LIVE από το SPORT24) η Ίγκα Σβιόντεκ και η Κόκο Γκοφ θα διεκδικήσουν στο Φιλίπ Σατριέ τον τίτλο του μονού γυναικών στο Roland Garros 2022.

Ύστερα από μια -σχεδόν- ατσαλάκωτη διαδρομή δύο γεμάτων εβδομάδων τόσο η 21χρονη Πολωνή, από το νο1 του κόσμου όπου βρέθηκε μετά την απόσυρση της Μπάρτι, όσο και η 18χρονη Αμερικανίδα, που άρχισε το τουρνουά ως το νο23 και έχει ήδη κερδίσει δέκα θέση στο WTA Ranking, πέφτουν στη μάχη διεκδίκησης του βαρύτιμου τροπαίου και μαζί του χρηματικού επάθλου των 2.2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ούτε βέβαια η φιναλίστ θα φύγει με το παράπονο, μια και στο λογαριασμό της θα πιστωθούν ακριβώς τα μισά χρήματα, όπως και να 'χει όμως η αίγλη της πρωτιάς στο λαμπερό παρισινό major αποτελεί τεράστιο δέλεαρ για κάθε αθλήτρια.

Η Σβιόντεκ είναι το ξεκάθαρο φαβορί του ζευγαριού. Τόσο λόγω αγωνιστικής κατάστασης όσο και εμπειρίας. Με 34 διαδοχικές νίκες στο tour, ένα από τα μεγαλύτερα σερί της τελευταίας 20ετίας, και τον θρίαμβο του 2020 (απέναντι στην Κενέν) να την ακολουθεί, μοιάζει να βρίσκεται τουλάχιστον ένα βήμα πιο μπροστά από την αντίπαλό της.

Μέχρι τον τελικό έχασε μόνο ένα σετ, από την Κινέζα Ζενγκ στον τέταρτο γύρο προτού κάνει μια εμφατική ανατροπή, και ξεπέρασε χωρίς πολύ κόπο τα έξι εμπόδια που βρέθηκαν στο διάβα της. Με τελευταίο αυτό της Κασατκίνα στον ημιτελικό. Επίσης μετρά 8/9 σε όλους τελικούς που έχει συμμετάσχει.

Εξίσου σαρωτική ήταν και η ενθουσιώδης νεαρή Αμερικανίδα που, η νεαρότερη φιναλίστ των τελευταίων 21 ετών, δεν απειλήθηκε ποτέ με αποκλεισμό, πετώντας εκτός συνέχειας τενίστριες όπως η Βελγίδα Μέρτενς, η συμπατριώτισσά της Στίβενς και η Ιταλίδα Τρεβιζάν. Απλώς την ίδια ώρα της λείπουν οι πλούσιες παραστάσεις από τέτοιες συγκυρίες, έχοντας προηγουμένως φτάσει ως τον τέταρτο γύρο σε τουρνουά grand slam.

Οι τίτλοι της Γκοφ δε είναι μόνο δύο, ενόσω η Σβιόντεκ, που μαζί της έχει την παράδοση (δύο νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις), βρίσκεται ήδη στους οκτώ και φλερτάρει έντονα με τον ένατο - οι πέντε προηγούμενοι μάλιστα είναι σερί. Για να πανηγυρίσει τπό τους ήχους των AC/DC ή των Guns N' Roses.

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ