ROLAND GARROS

Roland Garros: Με άνεση στον τελικό η Σβιόντεκ

Η Ίγκα Σβιόντεκ σε αγώνα της κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα στα προημιτελικά του Roland Garros | 1 Ιουνίου 2022
Η Ίγκα Σβιόντεκ σε αγώνα της κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα στα προημιτελικά του Roland Garros | 1 Ιουνίου 2022 @2022 JEAN-FRANCOIS BADIAS/AP IMAGES

Η Ίγκα Σβιόντεκ νίκησε εύκολα 6-2, 6-1 την Ντάρια Κασάτκινα στον ημιτελικό του Roland Garros και πέρασε με άνεση στον τελικό ενώ απέχει μια νίκη από τον 2ο τίτλο Grand Slam.

Ασταμάτηση η Ίγκα Σβιόντεκ έφτασε τις 34 συνεχόμενες νίκες με το Νο1 του κόσμου να νικά εύκολα στον πρώτο ημιτελικό του Roland Garros την Ντάρια Κασάτκινα (Νο20) με 2-0 σετ, 6-2, 6-1 μετά από έναν αγώνα που κράτησε μόλις μια ώρα και τέσσερα λεπτά και έκλεισε θέση στον τελικό.

Η Σβιόντεκ απέχει μόλις μια νίκη από τον 2ο τίτλο Grand Slam και έκτο φετινό της τίτλο και προβάλει ως το μεγάλο φαβορί για να τον κατακτήσει κόντρα σε μια εκ των Κόκο Γκοφ ή Μαρτίνα Τρεβιζάν που παίζουν στον άλλον ημιτελικό.

Χωρίς αντίπαλο μοιάζει να παίζει στο Tour αυτή την περίοδο η Πολωνή, που δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να κάνει δικό της τον 2ο Grand Slam τίτλο της, επιστρέφοντας στο θρόνο του Roland Garros, μετά από δυο χρόνια.

Τι κι αν η Κασάτκινα διένυσε φοβερή clay court season και πήγε με αξιώσεις στον ημιτελικό με την Σφιόντεκ, η Νο1 του ταμπλό έκανε το πιο ολοκληρωμένο ματς της, έπαιξε αδιανόητα καλό τένις και μετέτρεψε σε περίπατο τον αγώνα.

Με μόλις 13 αβίαστα λάθη, με 29/40 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και πέντε breaks στο σερβίς της αντιπάλου της (5/10 b.p.), η Σφιόντεκ παρέδωσε ακόμη μια σπουδαία τενιστική παράσταση στο “Philippe Chatrier”.

Έφτασε τα 68 κερδισμένα sets στα τελευταία 74 που έχει παίξει και πλέον απέχει μια νίκη, από το να πιάσει το μοναδικό σερί της Βίνους Γουίλιαμς, που το 2000 είχε πανηγυρίσει 35 συνεχόμενες νίκες στο Tour.

Αν κερδίσει τον τίτλο το Σάββατο (4/6) στο Παρίσι, η Σφιόντεκ θα ισοφαρίσει τη σπουδαία επίδοση της Βίνους και θα γίνει η τενίστρια με τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες στο γυναικείο Tour, από το 2000 και μετά.

Όσον αφορά την Κασάτκινα, μετά την εξαιρετική πορεία της στο Roland Garros, θα δει τον εαυτό της την επόμενη εβδομάδα να κερδίζει οκτώ θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ανεβαίνοντας στο Νο12. Δυο θέσεις μακριά, από το ρεκόρ καριέρας της (Νο10).

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ROLAND GARROS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ