ROLAND GARROS

Roland Garros: Εύκολα ο Τζόκοβιτς, δύσκολη πρόκριση για τον Ζβέρεφ

Serbia's Novak Djokovic shouts during his semifinal match against Norway's Casper Ruud at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Saturday, May 14, 2022. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Serbia's Novak Djokovic shouts during his semifinal match against Norway's Casper Ruud at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Saturday, May 14, 2022. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δίχως να χάσει σετ ξεπέρασε το εμπόδιο του Μόλκαν, ενώ ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ χρειάστηκε να πέντε σετ και να σβήσει match point για να προκριθεί κόντρα στον Μπάεζ.

Για 17η συνεχόμενη χρονιά στην καριέρα του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται στους “32” καλύτερους του Roland Garros. Ο 34χρονος Σέρβος, δεν έχασε set ούτε από τον Άλεξ Μόλτσαν (Νο38) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, μετά από μάχη που διήρκεσε 2 ώρες και 18 λεπτά.

Αν και στο 3ο κομμάτι της αναμέτρησης, ο Νόλε τα βρήκε σκούρα κόντρα στον χωματά Σλοβάκο, βρήκε τρόπο να πανηγυρίσει τη straight sets νίκη με 6-2, 6-3, 7-6(4), “κλείνοντας” ραντεβού στην επόμενη φάση, με τον Αλιάζ Μπέντενε (Νο195).

Ο 32χρονος Σλοβένος από την πλευρά του, επικράτησε του Πάμπλο Κουέβας με 4-6, 6-4, 7-6(5), 6-4 και μπήκε στον 3ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, για 3η φορά στην καριέρα του.

Για 2ο σερί ματς στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα, ο Τζόκοβιτς είχε ως μεγάλο του όπλο, τις εξαιρετικές επιστροφές του. Κέρδισε 40/93 πόντους στο σερβίς του Μόλτσαν και εκμεταλλευόμενος 4/8 break points, έφτασε στην πειστική νίκη.

Ο Σέρβος περιορίστηκε μόλις σε 19 αβίαστα λάθη, έναντι 34 του αριστερόχειρα αντιπάλου του και βγάζοντας 40 winners, έδειξε για ακόμη μια φορά τις τελευταίες ημέρες, πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Με 66/89 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του και 10 άσους στο ενεργητικό του τελείωσε τον αγώνα ο Νο1 τενίστας στον κόσμο, που άφησε τον Μόλτσαν, σε ολόκληρο το ματς, να φτάσει μόλις σε… δυο break points (1/2).

Έσβησε matchpoint και προκρίθηκε ο Ζβέρεφ

O ημιφιναλίστ του Roland Garros και Νο3 στον κόσμο Άλεξ Ζβέρεφ (Νο3) βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς χρειάστηκε να ανατρέψει το 0-2 εις βάρος του κόντρα στον Σεμπάστιαν Μπάεζ (Νο36), αλλά και να σβήσει match point για να πάρει μια πολύ δύσκολη πρόκριση για τον 3ο γύρο του Rοland Garros. Μετά από 3 ώρες και 40 λεπτά πραγματικής και σκορ 2-6, 4-6, 6-1, 6-2, 7-5 ο Γερμανός έφυγε θριαμβευτής από το Philippe Chatrier.

O αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Γερμανό που υπέστη διπλό break μέσα σε λίγη ώρα για να δει τον αντίπαλό του να προηγείται με 1-5. Ο Ζβέρεφ έβγαλε πολλά νεύρα στο γήπεδο και δεν είχε τις απαντήσεις απέναντι σε έναν πολύ επιθετικό και συγκεντρωμένο Μπάεζ. Λίγη ώρα αργότερα ο νεαρός έκλεισε το 1ο set κερδίζοντας μάλιστα το 80% τον πόντων πίσω από το 1ο service του.

Ο Αργεντίνος συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 2ο set και εκμεταλλευόμενος τα συνεχόμενα λάθη του Ζβέρεφ σημείωσε το 0-4 με χαρακτηριστική ευκολία. Ο Γερμανός δυσκολευόταν αρκετά με τα service του, κυρίως λόγω του δυνατού ανέμου με τα ποσοστά του να πέφτουν ακόμη περισσότερο από το 1ο set. Ωστόσο, μετά από ένα σημαντικό hold, όπου έσβησε 3 break points του Μπάεζ, ο Ζβέρεφ άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και λίγο αργότερα πήρε το ένα από τα δύο break πίσω για να φτάσει στο 3-4. Ο Μπάεζ δεν φάνηκε να πανικοβάλλεται όμως καταφέρνοντας να κλείσει και το 2ο set υπέρ του.

Στο 3ο set η κατάσταση άλλαξε και ο Ζβέρεφ που φάνηκε να αφυπνήστικε έφτασε στο 3-0 και αργότερα στο 5-1 σημειώνοντας δύο break. Ο Αργεντίνος δεν σταμάτησε να είναι ανταγωνιστικός όμως το Νο3 της κατάταξης άρχισε να κυριαρχεί όλο και περισσότερο στα ράλι. Το set έκλεισε εύκολα υπέρ του Ζβέρεφ που έκανε το πρώτο βήμα για την ανατροπή.

Με σαφώς καλύτερα ποσοστά στο service (94% κερδισμένων πόντων έναντι 54% για τον Μπάεζ) και ακόμη περισσότερη επιθετικότητα ο Ζβέρεφ πήρε κεφάλι και στο 4ο set (4-1) και χωρίς να νιώσει ιδιαίτερη απειλή ισοφάρισε το ματς στέλνοντάς το στο 5ο και καθοριστικό set.

To 5o set ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα και για τους δύο τενίστες που κρατούσαν με ευκολία τα service τους. Στο 6ο game ο Μπάεζ μάλιστα κατάφερε να κάνει το break φτάνοντας έτσι 2 games μακριά από την τεράστια νίκη-έκπληξη (2-4)! Ο Ζβέρεφ όμως δεν έχασε καθόλου την ψυχραιμία του και πήρε κατευθείαν το break πίσω για να ισοφαρίσει λίγο αργότερα σε 4-4, δίνοντας συνέχεια στη μάχη. Στο επόμενο service game του μάλιστα ο Ζβέρεφ χρειάστηκε να σβήσει match point του Μπάεζ (30-40) με πανίσχυρο service το οποίο δεν κατάφερε να επιστρέψει ο Αργεντίνος.

Το καθοριστικό break ήρθε για τον Γερμανό στο 11ο game του set όπου εκμεταλλεύτηκε κατευθείαν το break point που του δόθηκε παίρνοντας τις μπάλες για να σερβίρει για το ματς (6-5). Λίγες στιγμές αργότερα ο Σάσα έφτασε στο 1ο του match point στο παιχνίδι και το εκμεταλλεύτηκε για να πάρει την πολύ δύσκολη πρόκριση στον 3ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Αυτή ήταν η 8η νίκη σε 9 αναμετρήσεις που έχουν οδηγηθεί σε 5ο σετ στο Roland Garros για τον Ζβέρεφ που θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Νακασίμα ή Γκριέκσπουρ στον επόμενο γύρο (27/5).

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ