ROLAND GARROS

Roland Garros: Αποκλεισμός σοκ για τον Μεντβέντεφ από το Νο 172 της Παγκόσμιας κατάταξης

Russia's Daniil Medvedev walks towards the baseline during the first round match of the French Open tennis tournament against Brazil's Thiago Seyboth Wild at the Roland Garros stadium in Paris, Tuesday, May 30, 2023. (AP Photo/Aurelien Morissard)
Russia's Daniil Medvedev walks towards the baseline during the first round match of the French Open tennis tournament against Brazil's Thiago Seyboth Wild at the Roland Garros stadium in Paris, Tuesday, May 30, 2023. (AP Photo/Aurelien Morissard) AP PHOTO/AURELIEN MORISSARD

Ο Τιάγκο Σεϊμπόθ Γουάιλντ έκανε τη νίκη της καριέρας του αφού επικράτησε 3-2 σε του Μεντβέντεφ και τον άφησε εκτός συνέχειας στο Roland Garros.

Πάνω που ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έδειχνε να βρίσκει τα πατήματά του στο χώμα ήρθε μία ήττα η οποία δεδομένα θα τον επηρεάσει. Ο Τιάγκο Σεϊμπόθ Γουάιλντ πήρε τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του αφού επικράτησε 3-2 του Ρώσου και τον άφησε εκτός συνέχειας στο Roland Garros.

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος βρίσκεται στο Νο 172 της Παγκόσμιας κατάταξης και αυτή ήταν η πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam και φυσικά η πρώτη του επικράτηση απέναντι σε αθλητή του Top-10.

Το ματς: Ο αγώνας είχε πολλές διακυμάνσεις και πολλές ανατροπές. Η αναμέτρηση άρχισε με break για τον Μεντβέντεφ, όμως ο Βραζιλιάνος απάντησε γρήγορα και έφερε το σετ στα ίσα με 2-2.

Οι δύο αθλητές στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς τους και έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ οπου ο Γουάιλντ ήταν πιο ψύχραιμος και έφτασε στο 1-0 με 7-6 (5).

Το δεύτερο σετ κύλησε δίχως break αφού και οι δύο κατάφεραν να σώσουν κάθε break point που είχαν οι αντίπαλοί τους και έτσι εκ νέου οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ.

Μόνο που αυτή τη φορά εκείνος που χαμογέλασε ήταν ο Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος έσβησε δύο set points για να κλείσει το σετ με 7-6 (6).

Στο δεύτερο σετ εκείνος που κυριάρχησε ήταν ο Ντανίλ Μεντβέντεφ. Το Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης έκανε συνολικά τρία breaks για να κλείσει το σετ με 6-2.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ρώσος θα έφτανε στην ανατροπή εκείνος που την έκανε ήταν ο Γουάιλντ. Ο Βραζιλιάνος άρχισε το σετ με break, αλλά ο Μεντβέντεφ κατάφερε να το πάρει πίσω στο πέμπτο game.

Ο Γουάιλντ απάντησε όμως με break back για το 4-2 και έπειτα κατάφερε να κλείσει δίχως προβλήματα το σετ με 6-3 και να οδηγήσει το ματς σε πέμπτο σετ.

Στο πέμπτο σάιτ είχαμε μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δύο τενίστες οι οποίοι έκαναν συνολικά πέντε breaks. Εκείνος που έκανε τα περισσότερα ήταν ο Γουάιλντ για να κλείσει τελικά το σετ και το ματς με 6-4.

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ