ROLAND GARROS

Roland Garros: Ανατριχιαστικό standing ovation στο τελευταίο παιχνίδι του Τσονγκά

Roland Garros: Ανατριχιαστικό standing ovation στο τελευταίο παιχνίδι του Τσονγκά
PRINTSCREEN/EUROSPORT

Ο Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά γνώρισε την ήττα από τον Κάσπερ Ρουντ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Roland Garros. Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του σπουδαίου Γάλλου που γνώρισε την αποθέωση από το κοινό του Φιλίπ Σατριέ.

Ένας τραυματισμός κόστισε στον Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά και δεν άντεξε ως το τέλος κόντρα στον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ στον πρώτο γύρο του Roland Garros. Ο θρυλικός Γάλλος τενίστας αποχαιρέτησε μετά δακρύων το Φιλίπ Σατριέ και άπαντες σηκώθηκαν και προχώρησαν σ' ένα συγκινητικό standing ovation προς τιμήν. Ο 37χρονος Γάλλος έχασε με 3-1 σετ, παρότι προηγήθηκε στο πρώτο με 7-6, ο Νορβηγός ανέτρεψε τα δεδομένα και γύρισε το παιχνίδι του πρώτου γύρου επικρατώντας εν τέλει με 3-1 σετ (6-7, 7-6, 6-2, 7-6).

Ο Γάλλος δεν άντεξε στο τέλος και λύγισε μετά τη λήξη του αγώνα. Ο Νορβηγός τον αποθέωσε, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μια μικρή τελετή που βρέθηκαν όλοι οι προπονητές του Τσονγκά στο court, μαζί με τη σύντροφό του. Οι διοργανωτές είχαν μια μικρή έκπληξη για τον Γάλλο, αφού στο court έκαναν την εμφάνισή τους μετά από ένα αφιερωματικό βίντεο οι συμπατριώτες του Γκαέλ Μονφίς, Ζιλ Σιμόν, Ρισάρ Γκασκέ, Μπενουά Περ, Πιέρ Χιουχ Χέμπερτ μεταξύ άλλων. Παρούσα και στη μικρή τελετή ήταν και η σπουδαία Αμελί Μορεσμό.

Τον 37χρονο Γάλλο ευχαριστήσαν για τα όσα έκανε στο τένις και οι Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Άντι Μάρεϊ. Ο Τσονγκά ολοκληρώνει την καριέρα του με καλύτερη επίδοση στην παγκόσμια κατάταξη το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ βρέθηκε δύο φορές στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν.

Εκ μέρους της γαλλικής ομοσπονδίας τένις, ο Μονφίς παρέδωσε μια τιμητική πλακέτα στον σπουδαίο Γάλλο για την 18χρονη καριέρα του.

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ