ΤΕΝΙΣ

Πρεμιέρα για Οικονομίδη-Γιακούποβιτς

Πρεμιέρα για Οικονομίδη-Γιακούποβιτς
οικονομιδης

Την πρεμιέρα τους στο Status Athens Open κάνουν τη Δευτέρα οι Κωνσταντίνος Οικονομίδης και Αλέξανδρος Γιακούποβιτς

Το ελληνικό δίδυμο, το οποίο επιστρέφει στο τουρνουά αποφασισμένο να επαναλάβει την περσινή επιτυχία του (έφτασε στον τελικό), αντιμετωπίζει στις 5 το απόγευμα τους Γερμανούς Ντάνιελ Μπραντς και Μίκαελ Κόλμαν στον α' γύρο της διοργάνωσης.
" Αν και φέτος το τουρνουά είναι πιο δυνατό, πιστεύω ότι με τον Κωνσταντίνο μπορούμε να φτάσουμε ξανά στον τελικό του διπλού κι αυτή τη φορά να προχωρήσουμε και στο μονό", δήλωσε ο Γιακούποβιτς, ο οποίος φέτος κάνει την καλύτερη χρονιά του στο επαγγελματικό τένις έχοντας φτάσει πριν από ένα μήνα στο Νο 464 της παγκόσμιας κατάταξης (υψηλότερη θέση που είχε ποτέ).

" Μακάρι να επαναλάβουμε την περσινή πορεία και να φτάσουμε στον τελικό του διπλού", τόνισε ο Οικονομίδης, ο οποίος επιστρέφει δριμύτερος στα κορτ μετά τις ατυχίες, που είχε την περσινή σεζόν. " Ο τραυματισμός μου, πέρσι τον Μάιο, στο Ρολάν Γκαρός, με άφησε πολύ πίσω. Χρειάστηκε να φτάσει το φθινόπωρο για να βρω ξανά τον εαυτό μου. Ξεκουράστηκα για δυο μήνες στις αρχές της χρονιάς κι εδώ κι ένα μήνα γύρισα στους αγώνες αποφασισμένος να καλύψω το χαμένο έδαφος. Δεν ήθελα να χάσω με τίποτα το Status Athens Open από το οποίο διατηρώ τις καλύτερες αναμνήσεις", είπε ο 32χρονος πρωταθλητής.

Εκτός από την αναμέτρηση των Οικονομίδη, Γιακούποβιτς το πρόγραμμα του Status Athens Open 2009 περιλαμβάνει σπουδαία παιχνίδια καθώς αγωνίζονται, τόσο το Νο 1 του ταμπλό, ο Τσέχος Ιβο Μινάρ με τον Ισπανό Λόπεζ Χαέν αλλά και το πιο λαμπρό όνομα του τουρνουά, ο Σλοβάκος Ντόμινικ Χρμπάτι με τον Ρουμάνο Αντριαν Κρουτσιάτ, φιναλίστ πέρσι στη διοργάνωση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

10.00: Σέμιαν (Σλοβακία)- Χάγιεκ (Τσεχία), Σιριάνι (Αυστραλία)- Ρος (Γαλλία) Κολ Ριούνταβετς (Ισπανία)- Ατζάρο (Ιταλία)
Ακολουθούν: Μινάρ (Τσεχία), Λόπεζ Χαέν (Ισπανία), Βάνεκ (Τσεχία) – Λούκτσακ (Αυστραλία), Μέρτενς (Βέλγιο) ή Βιβάνκο Γκούζμαν (Ισπανία), Λόζντα (Τσεχία)

13.00: Μπραντς (Γερμανία)- Στάντλερ (Γερμανία), Κίντλμαν (Γερμανία)- Ντε Λα Νάβα (Ισπανία), Ρίμπα Μαδρίδ (Ισπανία)- Καρανούσιτς (Κροατία)
Ακολουθούν: Κρουτσιάτ (Ρουμανία)- Χρμπάτι (Σλοβακία), Μινάρ, Βάνεκ (Τσεχία)- Γκάλουγκ (Ολλανδία), Ματσάδο (Πορτογαλία), Μίντελκοπ (Ολλανδία), Σιριάνι (Αυστραλία)-Ιστόμιν (Ουζμπεκιστάν), Σιντορένκο (Γαλλία)

17.00: Οικονομίδης, Γιακούποβιτς – Μπραντς, Κόλμαν (Γερμανία)

Το Σαββατοκύριακο 11 Έλληνες δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στα προκριματικά. Τα αποτελέσματά τους: Σέφερ (Ελβετία)-Μπαλαφούτας 6-3, 6-2, Ντίμοφ (Βουλγαρία)-Τριάντης 6-2, 6-0, Όσβαλντ (Αυστρία) – Σπύρου 6-3, 6-3, Στίλε (Ισραήλ)- Λουκαρέας 6-3, 6-0, Μερτένς (Βέλγιο) -Γιαννακάκης 6-2, 6-1, Χάγιεκ (Τσεχία)- Αγγελίνος 6-1, 6-4, Μίντελκουπ (Ολλανδία)- Καπόγιαννης 6-2, 6-2, Γκροζντάνοφ (Βουλγαρία) Σερκεδάκης 6-1, 6-3, Γλέζος-Μουράτογλου 6-3, 6-1, Σέμιαν-Ροβάς 6-4, 1-6, 6-4 και Λόζντα (Τσεχία) – Γλέζος 6-2, 6-0.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες της σημερινής μέρας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του τουρνουά www.statusathensopen.gr.


















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ