ΤΕΝΙΣ

Πρεμιέρα στο Status Athens Open

Πρεμιέρα στο Status Athens Open
οικονομιδης

Γέμισαν κόσμο τα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών στην πρεμιέρα του τουρνουά Status Athens Open

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 16 αγώνες και να δουν 11 Έλληνες τενίστες, νέα παιδιά στην πλειοψηφία τους, να αγωνίζονται στον α' γύρο των προκριματικών και να αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον. Από αυτούς μόνο ο 18χρονος Μανόλης Γλέζος πέρασε στον β' γύρο. Ο Νίκος Ροβάς έδωσε την πιο γερή μάχη αλλά ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Σλοβάκο Μάρεκ Σέμιαν.
Στο β' γύρο ο Γλέζος

Ο Γλέζος επικράτησε στον ελληνικό «εμφύλιο» του Αριστοτέλη Μουράτογλου με 6-3, 6-1. Στον β' γύρο θ αντιμετωπίσει αύριο (Κυριακή) γύρω στις 4 μ.μ τον Ισπανό Βιβάνκο Γκούζμαν, Νο 623 στην παγκόσμια κατάταξη. " Έπαιξα πολύ καλά σήμερα αλλά η μεγάλη πρόκληση είναι αύριο στον β' γύρο, όπου θα δοκιμάσω τις δυνάμεις μου απέναντι σε ένα αντίπαλο πολύ πιο δυνατό. Πέρσι, λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσα να παίξω στο Status Athens Open. Φέτος που μου δίνεται η ευκαιρία, σκοπεύω να την αξιοποιήσω όσο μπορώ", δήλωσε ο 18χρονος τενίστας.

Ο Ροβάς, ο οποίος ουσιαστικά έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ακολουθεί προπονητική καριέρα, πήγε να «γυρίσει» το ματς με τον Semjan (Νο 312 στην παγκόσμια κατάταξη) αλλά στο τέλος προδόθηκε από τις δυνάμεις του κι έχασε 6-4, 1-6, 6-4. " Το τουρνουά είναι υψηλού επιπέδου. Χάρηκα τον αγώνα. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθειά μου", δήλωσε.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της σημερινής μέρας στον α' γύρο των προκριματικών: Σέφερ (Ελβετία)-Μπαλαφούτας 6-3, 6-2, Ντίμοφ (Βουλγαρία)-Τριάντης 6-2, 6-0, Ρoς (Γαλλία)-Τράικοφ (Βουλγαρία) 6-3, 4-6, 6-3, Όσβαλντ (Αυστρία)-Σπύρου 6-3, 6-3, Κόλμαν (Γερμανία)-Ατζάρο (Ιταλία) 6-2, 6-3, Κολ Ριούνταβετς (Ισπανία)-Μπέμελμανς (Βέλγιο) 6-3, 7-6, Στίλε (Ισραήλ)-Λουκαρέας 6-3, 6-0, Μερτένς (Βέλγιο)-Γιαννακάκης 6-2, 6-1, Βιβάνκο Γκούζμαν (Ισπανία)-Ταβάρες (Πορτογαλία) 6-4, 6-4, Χάγιεκ (Τσεχία)-Αγγελίνος 6-1, 6-4, Μίντελκουπ (Ολλανδία)-Καπόγιαννης 6-2, 6-2, Γκροζντάνοφ (Βουλγαρία)-Σερκεδάκης 6-1, 6-3.

Σπουδαία ματς κι έναν ελληνικό «εμφύλιο» έβγαλε η κλήρωση των αγώνων του κυρίως ταμπλό στο Status Athens Open 2009. Στον α' γύρο της διοργάνωσης ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης θα αντιμετωπίσει τον Αλέξανδρο Γεωργούδα, σε μια αναμέτρηση στην οποία θα βρεθούν από τις δυο πλευρές του φιλέ, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού τένις. Δύσκολη αποστολή θα έχουν, τόσο ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς, ο οποίος κληρώθηκε με αντίπαλο τον Σέρβο Ίλια Μπόζολιατς, Νο 7 του ταμπλό, όσο και ο Δημήτρης Κλεφτάκος, που κληρώθηκε με αντίπαλο τον Τσέχο Λούκας Ροσόλ, Νο 8 του ταμπλό.

Το Νο 1 του τουρνουά, ο Τσέχος Ίβο Μίναρ θα ξεκινήσει τους αγώνες του κόντρα στον Ισπανό Λόπεζ Χαέν ενώ το Νο 2, ο Ουζμπέκος Ντένις Ιστόμιν κόντρα σε παίκτη που θα προέλθει από τα προκριματικά. Το μεγαλύτερο όνομα του τουρνουά, ο Σλοβάκος Ντόμινικ Χρμπάτι, Νο 12 κόσμου πριν από 5 χρόνια, καλείται να ξεπεράσει στον α' γύρο το εμπόδιο του Ρουμάνο Αντριαν Κρουτσιάτ, ο οποίος ήταν φιναλίστ στο περσινό Status Athens Open. Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 6 Απριλίου.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Κυριακής 5 Απριλίου και περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες της σημερινής μέρας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του τουρνουά www.statusathensopen.gr.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ