ATP

Πάπας για Σίνερ: "Συγχαρητήρια στην Ιταλία, παίρνουμε μαθήματα ζωής από το τένις"

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης | 8 Μαΐου 2015
Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης | 8 Μαΐου 2015 @2015 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Η κατάκτηση του Australian Open από τον Γιάνικ Σίνερ ενθουσίασε όλο το ιταλικό έθνος και έκανε υπερήφανο τον Πάπα, με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να αναφέρεται στα μαθήματα ζωής που έδωσε απλόχερα το τένις.

Η ανατροπή που έκανε ο Γιάνικ Σίνερ το απόγευμα της Κυριακής απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ δεν έφερε απλά στον 22χρονο την πρώτη του επιτυχία σε Grand Slam, στην παρθενική παρουσία του σε τελικό, αλλά τον έκανε τον πρώτο Ιταλό που που πανηγύρισε τον τίτλο του Australian Open μετά από αρκετές δεκαετίες.

Αν και έχουν περάσει 24ωρες από τη στιγμή που σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό της Μελβούρνης, ο ενθουσιασμός του κόσμου στη γειτονική χώρα δεν έχει κωπάσει, με την επιτυχία του μάλιστα να φτάνει και στα αυτιά του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας υποδέχτηκε την Δευτέρα μία αντιπροσωπεία ενός ιστορικού συλλόγου τένις και άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για το επίτευγμα του Σίνερ, στεκόμενος στα μαθήματα ζωής που έδωσε το συγκεκριμένο σπορ στον κόσμο.

"Ακόμα και από το τένις, μπορεί κάποιος να πάρει μαθήματα για τη ζωή. Είχαμε την εντύπωση πως η κόντρα μεταξύ αθλητών είχε να κάνει κυρίως με την επιθυμία να επιβληθεί κάποιος απέναντι σε έναν αντίπαλο, όμως στην πραγματικότητα, από τότε που εφευρέθηκε το άθλημα από τους Άγγλους, είναι μία έκφραση εξωτερίκευσης συναισθημάτων από τους ιδρυτές.

Από το εσωτερικό κάποιου μπορεί να προκύψει κάτι καλό, όπως είναι ένας διάλογος μεταξύ κουλτούρων. Έχει να κάνει με το να βλέπεις ένα άθλημα όχι ως μάχη αλλά ως ευκαιρία διαλόγου.

Υπάρχει ένας διάλογος, που στην περίπτωση του τένις, συχνά γίνεται καλλιτεχνικός", είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ιταλικών ΜΜΕ, πολύ σύντομα θα επισκεφτεί τον Πάπα Φραγκίσκο ο νικητής του Australian Open, Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος θα έχει πρώτα συνάντηση με τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ