AUSTRALIAN OPEN

Σίνερ: "Κάθε ματς απέναντι στον Μεντβέντεφ με κάνει καλύτερο παίκτη, εύχομαι να είχαν όλοι τους γονείς μου"

Ο Γιανίκ Σίνερ πανηγυρίζει για την κατάκτηση του Australian Open μετά από την επικράτησή του στον τελικό επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ | 28 Ιανουαρίου 2024
Ο Γιανίκ Σίνερ πανηγυρίζει για την κατάκτηση του Australian Open μετά από την επικράτησή του στον τελικό επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ | 28 Ιανουαρίου 2024 @2024 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Ο Γιάνικ Σίνερ έπλεξε το εγκώμιο του φιναλίστ του τελικού, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, μετά από την κατάκτηση του Australian Open και έκανε ειδική αναφορά στους γονείς του για τη στήριξη που του παρείχαν να ακολουθήσει το άθλημα που αγαπάει.

Ο Γιάνικ Σινερ έγραψε ιστορία την Κυριακή (28/01) στην Μελβούρνη καθώς όχι μόνο έγινε ο πρώτος Ιταλός που σηκώνει το τρόπαιο στο Australian Open αλλά και επειδή αυτός ο τίτλος ήταν ο πρώτος στην καριέρα του σε επίπεδο Grand Slam.

Στις δηλώσεις που έκανε στο φινάλε του αγώνα, που τον βρήκε να έχει επικρατήσει μετά από σχεδόν 4 ώρες του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο 22χρονος Ιταλός αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον Ρώσο τενίστα ενώ αφιέρωσε λόγια αγάπης για τους γονείς του και το ρόλο τους στο να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

"Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ τον Ντανίιλ και την ομάδα του για ακόμη ένα σπουδαίο τουρνουά από την πλευρά τους. Έχουμε παίξει τόσους πολλούς υπέροχους τελικούς μαζί, αλλά σε κάθε ματς βρίσκω κάτι ώστε βρίσκω πράγματα για να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος παίκτης. Εύχομαι επίσης να κατακτήσεις και εσύ το τρόπαιο εδώ. Είμαι σίγουρος ότι μπορείς, για αυτό σου εύχομαι τα καλύτερα για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ευχαριστώ τους χορηγούς, τους διοργανωτές, τα ball-kids, όσους είναι υπεύθυνοι για αυτό το Grand Slam, το Australian Open είναι ένα τεράστιο τουρνουά και είναι ξεχωριστό, είναι το πιο ευτυχισμένο τουρνουά. Να ευχαριστήσω όσους βρίσκονται στην ομάδα μου και προσπαθούμε κάθε ημέρα να βελτιωνόμαστε, να γίνουμε πιο δυνατοί.

Ευχαριστώ που είστε δίπλα μου και με καταλαβαίνετε, με υποστηρίζετε. Η υποστήριξη που είχα από το κοινό αυτές τις δύο εβδομάδες ήταν εκπληκτική, με κάνανε να νιώθω σαν στο σπίτι μου.

Στην Ευρώπη έχει χιόνι και εκεί που είναι οι γονείς μου έχει -20 βαθμούς, οπότε είναι καλύτερα να τρέχεις εδώ, στη ζέστη

Για όλους όσους παρακολουθούσαν από το σπίτι, ειδικά η οικογένειά μου, εύχομαι να έχουν ανθρώπους όπως τους δικούς μου, που με άφησαν να κάνω αυτό που θέλω.

Ποτέ δεν με πίεσαν όταν ήμουν νεαρός, μου έδωσαν ελευθερία, ελπίζω αυτή να την έχουν τα περισσότερα νέα παιδιά εκεί έξω, ευχαριστώ πάρα πολύ τους γονείς μου". Δεν ξέρω τι άλλο να πω, τα λέμε του χρόνου", δήλωσε χαρακτηριστικά.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ