ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετική στον κορονοϊό η Γκοφ, απέσυρε τη συμμετοχή της

Η Κόκο Γκοφ στο Wimbledon στην αναμέτρηση με την Έλενα Βέσνινα
Η Κόκο Γκοφ στο Wimbledon © 2021 ALBERTO PEZZALI/ASSOCIATED PRESS

Οι απουσίες στο Τόκιο για του Ολυμπιακούς Αγώνες από το αγώνισμα του τένις συνεχίζονται, καθώς ούτε η ανερχόμενη Κόκο Γκοφ θα λάβει μέρος, καθώς την Κυριακή (18/07) ανιχνεύθηκε θετική στον κορονοϊό.

Τα δυσάρεστα νέα και τα εμπόδια λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο δεν έχουν σταματημό λόγω του κορονοϊού. Λίγο μετά την είδηση πως ένα μέλος της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής και από τους επίτιμους καλεσμένους των Ολυμπιακών Αγώνων βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και την ανακοίνωση πως τρεις αθλητές επίσης έχουν ανιχνευθεί θετικοί στον ιό, οι δυο μάλιστα διαμένουν στο Ολυμπιακό Χωριό, άλλη μια αθλήτρια έκανε γνωστό το γεγονός πως βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Η πολλά υποσχόμενη Αμερικανίδα, Κόκο Γκοφ, ανακοίνωσε πως δεν θα λάβει μέρος στο αγώνισμα του τένις, καθώς την Κυριακή (18/07) ανιχνεύθηκε θετική.

"Είμαι απογοητευμένη να μοιραστώ τα νέα πως είμαι θετική στον COVID και δεν θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ήταν πάντα όνειρό μου να εκπροσωπήσω τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ευελπιστώ να υπάρξουν πολλές περισσότερες ευκαιρίες για εμένα ώστε να το κάνω πραγματικότητα στο μέλλον. Θέλω να ευχηθώ στην ομάδα των ΗΠΑ την καλύτερη δυνατή τύχη, ασφαλείς Αγώνες για κάθε ολυμπιονίκη και σ' όλη την ολυμπιακή οικογένεια." ανέφερε χαρακτηριστικά η 17χρονη τενίστρια μέσω ανάρτησής της στα social media.

Η Γκοφ δεν πρόκειται να είναι η μοναδική απουσία από το αγώνισμα, καθώς ούτε η κάτοχος 23 Grand Slam και 4 Χρυσών μεταλλίων Σερίνα Γουίλιαμς, ούτε η νικήτρια του Αυστραλιανού Όπεν το 2020, Σοφία Κένιν θα αγωνιστούν, παρότι είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους.

Στην περίπτωση που αγωνιζόταν η Γκοφ θα γινόταν η δεύτερη νεαρότερη Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης στο τένις μετά την Τζένιφερ Καπριάτι, που κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ