ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τρεις αθλητές θετικοί στον κορονοϊό, οι δύο εντός του Ολυμπιακού χωριού

Ρωσίδα αθλήτρια φτάνει στο Τόκυο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020
Ρωσίδα αθλήτρια φτάνει στο Τόκυο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 @ 2021 HIRO KOMAE/AP IMAGES

Άσχημα νέα έρχονται από την Ιαπωνία λίγα μόλις 24ωρα πριν την έναρξη των Ολυμπιωκών Αγώνων, με την οργανωτική επιτροπή του "Τόκιο 2020" να ανακοινώνει πως τρεις αθλητές βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με τους δύο να διαμένουν μάλιστα στο Ολυμπιακό χωριό.

Λίγο μετά την είδηση πως ένα μέλος της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής και από τους επίτιμους καλεσμένους των Ολυμπιακών Αγώνων βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ένα άκομα δυσάρεστο συμβάν είδε το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό εμπλέκονται μάλιστα αθλητές, με την οργανωτική επιτροπή του "Τόκιο 2020" να κάνει γνωστό μέσω ανακοίνωσης την Κυριακή (18/7) ότι στο πλαίσιο διεξαγωγής τεστ για κορονοϊό, τρία μέλη της ίδιας αποστολής βρέθηκαν θετικοί, με τους δύο να είναι κάτοικοι του Ολυμπιακού χωριού και τον τρίτο να βρίσκεται έξω από αυτό.

"Όλοι οι αθλητές έχουν απομονωθεί στα δωμάτιά τους και η οργανωτική επιτροπή έχει αναλάβει να τους παραδίδει τα γεύματά τους", ανέφερε μέλος της επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν χωρίς την παρουσία κόσμου (για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία τους από το 1896 και μετά) ενώ το Ολυμπιακό χωριό αναμένεται να φιλοξενήσει σχεδόν 7.000 άτομα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του τουρνουά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ