ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βγήκε από το ξενοδοχείο με απόφαση του Δικαστή

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open 2021 FRANK FRANKLIN II/AP PHOTO

Σε νέα τοποθεσία μεταφέρεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ώστε να παρακολουθήσει την δίκη για την παραμονή ή την απέλασή του από την Αυστραλία, μετά από απόφαση του Δικαστή Κέλι.

Η δίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς, που άσκησε έφεση κατά της απόφασης απέλασής του από την Αυστραλία, ξεκίνησε περίπου στη 1 μετά από τα μεσάνυχτα, στη 1 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Τα τεχνικά προβλήματα ήταν τεράστια, η μετάδοση της διαδικασίας γινόταν μετ' εμποδίον, ωστόσο ο Δικαστής Κέλι έδειξε από νωρίς την διάθεση αν όχι να υπερασπιστεί τον Σέρβο τενίστα, τουλάχιστον να πιέσει την υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης ώστε να προκύψει ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Ο Δικαστής Κέλι ζήτησε την μεταφορά του Τζόκοβιτς από το Park Hotel, στο οποίο έμενε τις τελευταίες ημέρες, σε τοποθεσία που θα μπορεί να παρακολουθήσει την διαδικασία, μιας και στο ξενοδοχείο -στο οποίο θυμίζουμε ότι ζουν για πολλά χρόνια δεκάδες μετανάστες- δεν υπάρχει τηλεόραση ή υποδομή που μπορεί να υποστηρίξει μία τέτοια κατάσταση. Δεν μπορεί, ωστόσο, να βρεθεί στο μέρος στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί δικαστές και δικηγόροι, καθώς παραμένει ανεμβολίαστος.

Τι θα ακολουθήσει; Ουδείς μπορεί να μαντέψει. Ο Δικαστής Κέλι έδειξε κατανόηση σε όσα άκουσε από τους δικηγόρους του Νόλε, την ώρα που δεν ήταν ίδια η... προσπάθειά του να πεισθεί όταν άκουγε την υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης. Αυτό, φυσικά, μπορεί να λέει πολλά, μπορεί να μην λέει και κάτι ιδιαίτερο καθώς η συζήτηση θα συνεχιστεί μετά από διακοπή 75 λεπτών και ενδέχεται να κρατήσει για πολλές ακόμη ώρες μέχρι να προκύψει η απόφαση είτε για την παραμονή του Τζόκοβιτς στην χώρα, είτε για την οριστική απέλαση και επιστροφή του στην Σερβία.

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ