ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Ανατροπή με Τζόκοβιτς; Ο Δικαστής Κέλι πήρε το μέρος του Νόλε

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open © 2021 SETH WENIG / AP IMAGES

Θετικός προς τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Δικαστής Κέλι αναρωτήθηκε "τι άλλο μπορούσε να κάνει;" ο Σέρβος για να μπει στην Αυστραλία από τη στιγμή που ακολούθησε όλα τα βήματα της ομοσπονδίας τένις και των αρχών της χώρας.

Το ξημέρωμα της Δευτέρας (10/1) είναι επεισοδιακό και γεμάτο ανατροπές, όπως φαίνεται από τις πρώτες ώρες τις δίκης του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έκανε έφεση για να ανατρέψει την απόφαση απέλασής του από την Αυστραλία.

Οι αρχές της Μελβούρνης τον μπλόκαραν στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν και με την συγκατάθεση της κυβέρνησης της χώρας ακύρωσαν την visa του, του ζήτησαν να επιστρέψει στην Σερβία, ωστόσο εκείνος προχώρησε σε έφεση με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο στο οποίο μένει τις τελευταίες ημέρες μαζί με μετανάστες που ζουν εκεί, εγκλωβισμένοι, για εννέα και δέκα χρόνια.

Κι ενώ ουδείς μπορούσε να μαντέψει τι θα συμβεί στην δίκη, ο Δικαστής Κέλι άκουσε τους δικηγόρους του Σέρβου τενίστα με προσοχή και πείσθηκε πως "ο κ. Τζόκοβιτς είναι ειλικρινής, αυτό καταλαβαίνω από εκείνον", πριν αναρωτηθεί "τι άλλο μπορούσε άραγε να κάνει;". Ουσιαστικά παραδέχθηκε πως ο Νόλε ακολούθησε όλα τα βήματα σύμφωνα με όσα του είχαν ζητηθεί από την ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας και από την κυβέρνηση της χώρας, ώστε αρχικά να ταξιδέψει στην Μελβούρνη και εκεί, στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν, να πάρει την visa του, να μπει στην χώρα και να προετοιμαστεί για το Australian Open που ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου.

Απαιτήθηκε η μεταφορά του σε άλλη τοποθεσία

Αμέσως μετά από την τοποθέτηση του Δικαστή Κέλι, ο οποίος απαίτησε από την κυβέρνηση να μεταφέρει τον Τζόκοβιτς σε μέρος στο οποίο θα μπορεί να ακούσει την ετυμηγορία καθώς στο ξενοδοχείο του δεν υπάρχει τηλεόραση, το LIVE stream της διαδικασίας έπεσε για ακόμα μία φορά. Πλέον αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις της υπερασπιστικής γραμμής της κυβέρνησης της χώρας, που θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι ο Τζόκοβιτς δεν ακολούθησε τους κανονισμούς και ως μη εμβολιασμένος, δεν έχει το δικαίωμα να εισέλθει στην Αυστραλία κι ας υποστηρίζει πως νόσησε στην διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Το SPORT24 παρακολουθεί την υπόθεση και θα σας ενημερώνει συνεχώς.

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ