ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Η visa του Τζόκοβιτς απορρίφθηκε, οι Αυστραλοί του ζήτησαν να φύγει από την χώρα

Ο Τζόκοβιτς απογοητευμένος στο ATP Finals
Ο Τζόκοβιτς απογοητευμένος στο ATP Finals © 2021 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς οι αρχές της Αυστραλίας απέρριψαν την visa του και του ζήτησαν να αναχωρήσει από την Μελβούρνη το συντομότερο δυνατό.

Αυτό που ακουγόταν ως φήμη την τελευταία ώρα, είναι πλέον γεγονός. Οι αρχές της Βικτόρια απέρριψαν την visa του Νόβακ Τζόκοβιτς και του ζήτησαν να αποχωρήσει από την Αυστραλία στην διάρκεια της ημέρας, την ώρα που οι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα καταθέτουν έφεση ώστε ο Νόλε να μείνει στην Μελβούρνη και να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open.

Ο Τζόκοβιτς και οι άνθρωποί του (προπονητής, φυσιοθεραπευτής κτλ.) έφτασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (5/1) στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν, χωρίς να έχουν όπως αποδείχθηκε τα απαραίτητα έγγραφα. Ο Σέρβος είχε πάρει ιατρική εξαίρεση για να βρεθεί στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της χρονιάς, ο πρωθυπουργός της χώρας είχε προαναγγείλει την αυστηρή εξέτασή της και τελικά, μετά από σχεδόν εννέα ώρες στις οποίες συνέβησαν πολλά, η απόφαση για την απόρριψη της visa έκλεισε (;) την υπόθεση σύμφωνα με την ιστοσελίδα theage.com και τις πληροφορίες του δημοσιογράφου Πολ Σάκαλ.

Από τη στιγμή που οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς έχουν αναλάβει δράση, η λογική λέει ότι ίσως υπάρχουν κάποιες πιθανότητες ανατροπής, ελάχιστες ενδεχομένως καθώς φαίνεται πως οι Αυστραλοί είχαν σχεδιάσει τις κινήσεις τους πριν από την άφιξη του Σέρβου στην χώρα. "Δεν μας πρόσφερε τις απαραίτητες αποδείξεις για να μπει στην χώρα και γι' αυτό πρέπει να γυρίσει στην πατρίδα του" ήταν η δήλωση του Υπουργού Υγείας της Αυστραλίας, Γκρεγκ Χαντ.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε την υποστήριξή του στον Τζόκοβιτς, λέγοντας ότι θα παλέψει για εκείνον και για την δικαιοσύνη, την ώρα που ο πατέρας του Νόλε, ο Σέρτζαν Τζόκοβιτς, ζητούσε από τους συμπατριώτες του να είναι έτοιμοι για να κατέβουν στους δρόμους. Υπήρχαν φυσικά και αντίθετες γνώμες, με τον πολιτικό Νέναντ Τσάνακ να υποστηρίζει ότι ο Σέρβος τενίστας "είναι ένας ανεμβολίαστος γάιδαρος", με αποτέλεσμα να προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών για το timing αυτής της τοποθέτησης.

Δείτε στο 24:15 τι είχε πει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το θέμα του εμβολιασμού στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο SPORT24 και στον Βασίλη Σκουντή.

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ