ATP

Ο Κύργιος νίκησε τον Καρένιο - Μπούστα και επέστρεψε στο Top50

Ο Νικ Κύργιος στη Μελβούρνη στην Αυστραλία
Ο Νικ Κύργιος στη Μελβούρνη στην Αυστραλία 2022 AP PHOTO/ANDY BROWNBILL, FILE

Ο Νίκ Κύργιος (No65) επικράτησε 2-0 του Καρένιο - Μπούστα (Νο19), πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά στο Χάλε και έπειτα από 15 μήνες εξασφάλισε την παρουσία του στο Top50 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Νικ Κύργιος έκαμψε και την αντίσταση του Πάμπλο Καρένιο - Μπούστα στο Χάλε, παίρνοντας την πρόκριση για τους "4" καλύτερους του φετινού Terra Wortmann Open, στη Γερμανία.

Με αυτή τη νίκη, μάλιστα, "σφράγισε" την επιστροφή του στο Top50 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από 15 ολόκληρους μήνες.

Ο Ελληνοαυστραλός, δυο ημέρες μετά την εντυπωσιακή του νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά στους "16", επικράτησε του Νο8 του ταμπλό με 6-4, 6-2, πραγματοποιώντας τρομακτική εμφάνιση, ειδικά από τη γραμμή του σερβίς.

Μόλις επτά πόντους έχασε στο σερβίς του ο Κύργιος, κερδίζοντας 38/45 πόντους, χωρίς να χρειαστεί, φυσικά, να αντιμετωπίσει κάποιο break point του Μπούστα.

Σερβίροντας 13 άσους και περνώντας 71% του 1ου σερβίς του, ο Νικ έκανε την πιο πειστική του εμφάνιση στη σεζόν και χρειάστηκε μόλις 69 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νο19 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας μόλις τέσσερα(!) αβίαστα λάθη, την ώρα που έβγαλε από το μανίκι του… 39 winners.

Για 2ο σερί τουρνουά στο γρασίδι, ο Κύργιος θα αγωνιστεί στα ημιτελικά, συνεχίζοντας τις καλές παρουσίες στην αγαπημένη του επιφάνεια. Το Σάββατο (18/6), θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και Χούμπερτ Χούρκατς, με φόντο τον τελικό του Χάλε.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ