ATP

Κύργιος - Τσιτσιπάς 2-1: Ο Ελληνοαυστραλός πέταξε εκτός Χάλε τον Στέφανο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Roland Garros 2022 AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ, αλλά η συνέχεια ανήκε στον Νικ Κύργιο ο οποίος επικράτησε 2-1 και πήρε την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του τουρνουά στο Χάλε.

Στο δεύτερο γύρο ολοκληρώθηκε η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά του Χάλε. Ο Νικ Κύργιος επικράτησε 2-1 σετ του Έλληνα τενίστα και πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο.

Το Νο65 της Παγκόσμιας κατάταξης μόλις άφησε στην άκρη τον εκνευρισμό του κυριάρχησε στο κορτ και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή που του έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Το ματς: Από την αρχή η αναμέτρηση είχε την εικόνα που περιμέναμε. Το σερβίς κυριαρχούσε και οι δύο αθλητές πήγαιναν σε μικρά και σύντομα ράλι.

Ο Κύργιος δεν κατάφερε να δημιουργήσει κανένα break point σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά. Στο δέκατο game ο Στεφ δημιούργησε δύο, αλλά τα έσβησε ο Κύργιο. Στο δωδέκατο game ο Τσιτσιπάς κατάφερε να φτάσει στο break.

Αρχικά προηγήθηκε με 0-40, αλλά ο Κύργιος τα έσβησε και τα τρία. Ο 23χρονος Έλληνας πήρε ωστόσο τους επόμενους δύο πόντους και κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του για να φτάσει στο 7-5 και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Κύργιος έγινε περισσότερο απειλητικός και δημιούργησε συνολικά επτά break points, δεν επέτρεψε στον Τσιτσιπά να φτάσει σε κανένα και εκμεταλλεύτηκε τα δύο από αυτά για να φτάσει στο 1-1 σετ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το κατάφερε αυτό έχοντα μόλις 44% περασμένα πρώτα σερβίς, αλλά είχε και το εντυπωσιακό 10/10 στους κερδισμένους πόντους πίσω από το δεύτερο.

Στο τρίτο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το ένατο game. Σε εκείνο το σημείο ο Νικ Κύργιος έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να κλείσει το ματς με 6-4.

TAGS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ