ROME MASTERS

Ντιμιτρόφ - Τσιτσιπάς 1-2: Δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε ο Έλληνας τενίστας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην αναμέτρηση με τον Ντιμιτρόφ στη Ρώμη | 11 Μαίου 2022
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην αναμέτρηση με τον Ντιμιτρόφ στη Ρώμη | 11 Μαίου 2022 © 2022 AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) δυσκολεύτηκε περισσότερο απ' κάθε άλλη φορά κόντρα στον Ντιμιτρόφ (Νο20) αλλά εν τέλει κέρδισε με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 6-7) και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Rome Masters όπου θα βρει μπροστά του τον Χατσάνοφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τρόπο να κάνει τα εύκολα, δύσκολα όταν προηγήθηκε με 6-3, 5-3, όμως κατάφερε να σώσει δυο match points του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στο 3ο set και προκρίθηκε στους "16" καλύτερους του ρωμαϊκού Masters.

Μετά από 2 ώρες και 38 λεπτά σπουδαίας μάχης, ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης με 6-3, 5-7, 7-6(4) και στην επόμενη φάση του θεσμού θα συναντήσει τον Κάρεν Χατσάνοφ (Νο24), ο οποίος απέκλεισε τον Νο15 του ταμπλό, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, με 6-4, 2-6, 6-1.

Τα σετ: 3-6, 7-5, 6-7

Για 3η διαδοχική φορά, ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε τον Ντιμιτρόφ στην clay season, παρά το γεγονός ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις τους σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη, ο Βούλγαρος έφτασε μια ανάσα από την έκπληξη.

Αν και μέχρι τα μέσα του 2ου σετ, όλα έδειχναν πως ο Τσιτσιπάς θα προκριθεί στον 3ο γύρο του Internazionali BNL D’ Italia δίχως να έχει προβλήματα, ένα πρωτόγνωρο blackout που θύμισε εκείνο στο σπουδαίο παιχνίδι με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν στο Μόντε Κάρλο, δημιούργησε απίθανο σκηνικό και λίγο έλειψε να στοιχίσει την πρόκριση από τον 23χρονο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 6-3, 5-3 και 0-15 στο σερβίς του Ντιμιτρόφ, όμως έχασε τους 16 από τους επόμενους 17 πόντους του αγώνα, απώλεσε το 2ο set με 5-7 και η μάχη οδηγήθηκε σε decider!

Εκεί, ο Ντιμιτρόφ είχε την πρώτη του ευκαιρία για break, στο 4-5 υπέρ του. Ο Τσιτσιπάς όμως, κατάφερε να σώσει το match point του αντιπάλου του, κράτησε (5-5) το σερβίς του και παράτεινε την αγωνία.

Ο Βούλγαρος προηγήθηκε εκ νέου (5-6) και είχε ξανά match point στα χέρια του, με τον Νο5 τενίστα του κόσμου, να το ξανασβήνει και λίγες στιγμές αργότερα να στέλνει τον αγώνα σε καθοριστικό tie-break.

Εκεί, ο Στέφανος προηγήθηκε με 5-0, με τον Ντίμι να δείχνει πως έχει σφυγμό, να μειώνει σε 5-4 και να μένει στη διεκδίκηση της νίκης. Παρ’ όλα αυτά, ο Τσιτσιπάς, δεν ήταν έτοιμος για νέα… αυτοκτονία. Κράτησε τα δυο σερβίς του και “έκλεισε” το εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο, ματς.

Με 72/107 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του τελείωσε τον αγώνα ο Τσιτσιπάς, που εκμεταλλεύτηκε 2/6 break points και κάνοντας τρία λιγότερα αβίαστα λάθη από τον Ντιμιτρόφ (34 έναντι 37), έφτασε στη νίκη.

TAGS ROME MASTERS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ