ΤΕΝΙΣ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο πιο εύκολος τελικός της καριέρας του!

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο πιο εύκολος τελικός της καριέρας του!

Ποτέ ξανά στην καριέρα του ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν κέρδισε τόσο εύκολα έναν τελικό Grand Slam, "ξεπερνώντας" ακόμα και το 3-0 επί του Άντι Μάρεϊ το 2011.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε πει ενόψει του σημερινού τελικού, ότι αισθάνεται το αυστραλιανό Οπεν σαν το σπίτι του. Και προφανώς ο Ράφα Ναδάλ δεν είχε καμία θέση σε αυτό. Ο "Νόλε" δεν νίκησε μόνο εύκολα τον Ισπανό στον τελικό (6-3, 6-2, 6-3) . Κέρδισε τον τελικό ευκολότερα από οποιοδήποτε άλλο έχει δώσει στην καριέρα του σε Grand Slam. Και έχει δώσει 24 συνολικά!

Τα οκτώ games που "επέτρεψε" στον Ναδάλ να πάρει στο ματς, είναι τα λιγότερα που έχει χάσει ποτέ σε τελικό ενός Grand Slam. Μέχρι πρότινος το ρεκόρ του ήταν τα 9 games που είχε χάσει πάλι στο Αυστραλιανό Όπεν του 2011, όταν είχε νικήσει τον Αντι Μάρεϊ 6-4, 6-2, 6-3. Αυτή τη φορά όμως ήταν ακόμα πιο κυριαρχικός. Απέναντι, μάλιστα, σε έναν τενίστα που βρισκόταν σε τρομερή κατάσταση και έφτασε μέχρι τον τελικό χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος τελικός ήταν ο τέταρτος που κατέκτησε ο Τζόκοβιτς χωρίς να χάσει σετ μετά τον τελικό του 2011 με τον Μάρεϊ, αυτόν του 2016 πάλι στο αυστραλιανό Όπεν (6-1, 7-5, 7-6 τον Μάρεϊ) και τους δύο περσινούς σε Γουίμπλεντον (6-2, 6-2, 7-6 τον Κέβιν Άντερσον) και US Open (6-3, 7-6, 6-3 τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο).

Photo credits: AP Photo/Andy Brownbill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ