ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς - Ναδάλ 3-0 σετ: Κατέκτησε το Australian Open ο Σέρβος

Serbia's Novak Djokovic congratulates, winning over Spain's Rafael Nadal in their men's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 27, 2019. (AP Photo/Aaron Favila)
Serbia's Novak Djokovic congratulates, winning over Spain's Rafael Nadal in their men's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 27, 2019. (AP Photo/Aaron Favila) AP PHOTO/AARON FAVILA

Πραγματοποιώντας μία εμφάνιση βγαλμένη από τα highlights της καριέρας του ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβλήθηκε με 6-3, 6-2, 6-3 επί του Ναδάλ και κατέκτησε για έβδομη φορά το Australian Open γράφοντας ιστορία.

Για έβδομη φορά στην καριέρα του ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στην κατάκτηση του Australian Open. Ο Σέρβος τενίστας πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση επιβλήθηκε με 6-3, 6-2, 6-3 και έφτασε τον 15ο τίτλο του σε Grand Slam.

Γενικότερα δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την εμφάνιση του "Νόλε" η οποία άγγιξε το τέλειο. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι ο Τζόκοβιτς έκανε μόλις εννιά αβίαστα λάθη!

Ο Σέρβος ήταν καταιγιστικός, είχε απαντήσεις σχεδόν σε ότι και αν δοκίμασε ο Ναδάλ και ταυτόχρονα πίεζε τον αντίπαλο του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ισπανός έκανε 28 αβίαστα λάθη, ενώ δημιούργησε μόλις ένα break point.

Το ματς: Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε ιδανικά τον τελικό αφού κράτησε αρχικά εύκολα το σερβίς του, στη συνέχεια έκανε γρήγορα το break και μετά ξανακράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 3-0. Από εκεί και πέρα ο Σέρβος έκανε διαχείριση του προβαδίσματος που είχε και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3.

Στο δεύτερο όλα κρίθηκαν στο πέμπτο και το έκτο game. Ο Τζόκοβιτς έκανε αρχικά το break και προηγήθηκε με 3-2, αλλά ο Ναδάλ τον απείλησε με break back. Ο Σέρβος άντεξε προηγήθηκε με 4-2 και στη συνέχεια πήρε και τα άλλα δύο games για να κάνει το 2-0 με 6-2!

Στο τρίτο σετ ο Ναδάλ τα έδωσε όλα, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, αλλά ο Τζόκοβιτς έμοιαζε με ρομπότ! Ο Σέρβος κρατώντας την ψυχραιμία του σε όλα τα κρίσιμα σημεία του ματς έφτασε στην κατάκτηση και του τρίτου σετ με 6-3 και πανηγύρισε με την ψυχή του την κατάκτηση του Australian Open.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ