ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ναδάλ: Με τίτλο στο Ακαπούλκο ξεπερνά τον Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Ράφα Ναδάλ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Ράφα Ναδάλ @ 2021 HAMISH BLAIR / AP IMAGES

Ο Ράφαελ Ναδάλ έχει προκριθεί στον τελικό στο Ακαπούλκο και σε περίπτωση που επικρατήσει του Άγγλου τενίστα, Κάμερον Νόρι θα αφήσει στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στην παγκόσμια κατάταξη του ανδρικού τένις την ερχόμενη εβδομάδα. Η πιο σημαντική έχει ήδη επιβεβαιωθεί αφού ο Νόβακ Τζόκοβιτς που βρισκόταν τις προηγούμενες 132 εβδομάδες στην κορυφή, θα αντικατασταθεί από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος θα γίνει ο πρώτος εκτός των Big 4 που ανεβαίνει στο Νο1 του κόσμου, μετά τον Άντι Ρόντικ το 2003.

Πλην της αλλαγής φρουράς στο Νο1, ενδεχομένως να δούμε κι άλλες αλλαγές στο Top10 της ATP αφού ο Ράφαελ Ναδάλ είναι μια νίκη μακριά από την επιστροφή του στο Top4.

Ο 35χρονος Ισπανός, κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Abierto Mexicano όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάμερον Νόρι.

Σε περίπτωση που ο Ναδάλ κερδίσει και τον Βρετανό κατακτώντας τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του μέσα στο 2022, θα ξεπεράσει τον Στεφανο Τσιτσιπά στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και θα αποφεύγει τους Top2 πριν τα ημιτελικά των μεγάλων τουρνουά που έρχονται.

Μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο έχει και ο Κάμερον Νόρι ο οποίος αν κάνει την υπέρβαση και κατακτήσει τον τίτλο στο Ακαπούλκο, θα μπει στην πρώτη 10αδα της κατάταξης, αφήνοντας εκτός τον Χούμπερτ Χουρκάτς που έχει σφραγίσει αυτή τη θέση αρκεί ο αριστερόχειρας Βρετανός να μην πάρει τον τελικό του Abierto Mexicano. Εκτός 10αδας μένει ο Γιάνικ Σίνερ.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ