ATP

Μεντβέντεφ το νέο Νο1: Ο πρώτος εκτός Big 4 στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης μετά από 18 χρόνια

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ στον μεγάλο τελικό του Australian Open κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ στον μεγάλο τελικό του Australian Open κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ © 2022 SIMON BAKER / AP IMAGES

Η ήττα του Νόβακ Τζόκοβιτς από τον Βέσελι έφερε στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με τον Ρώσο να γίνεται ο πρώτος που σπάει την κυριαρχία των Big 4 μετά από 18 χρόνια.

Η στιγμή της αποκαθήλωσης του Νόβακ Τζόκοβιτς από την κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης έφτασε και ο διάδοχός του δεν θα είναι κάποιος από τους συνήθεις υπόπτους.

Το νέο Νο1 θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα (28/02) ο Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ανεξάρτητα από το τί θα κάνει από εδώ και πέρα στο Ακαπούλκο, ο Ρώσος θα ανέβει στην κορυφή μετά την ήττα του Τζόκοβιτς από τον Βέσελι.

Φυσικά, καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξαν όσα συνέβησαν στην Αυστραλία, αφού ο Νόλε δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί του βαθμούς που είχε κερδίσει πέρσι από το Australian Open κάτι που του στοίχισε την κορυφή.

Ο πρώτος που σπάει την κυριαρχία των Big 4

Δεδομένα, η ερχόμενη Δευτέρα θα μείνει για πάντα στην ιστορία του τένις αφού μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια η κορυφή δεν θα έχει δίπλα της το όνομα ενός εκ των Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Μάρεϊ.

Συγκεκριμένα η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν τον Φεβρουάριο του 2004 όταν στο Νο1 ήταν ο Άντι Ρόντικ. Έκτοτε, πάντα ένας από τους τέσσερις προαναφερθέντες ήταν στην κορυφή.

Να αναφέρουμε ότι ο Μεντβέντεβ θα γίνει ο 27ος αθλητής που καταφέρνει να φτάσει στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης στην Open Era.

Η λίστα με τους αθλητές που βρέθηκαν στο Νο1

TAGS ATP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ