US OPEN

Μεντβέντεφ για Τζόκοβιτς: "Κρίμα που δεν είναι εδώ ο Νόβακ"

Serbia's Novak Djokovic, left, is congratulated by Russia's Daniil Medvedev after winning the men's singles final at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Feb. 21, 2021.(AP Photo/Mark Dadswell)
Serbia's Novak Djokovic, left, is congratulated by Russia's Daniil Medvedev after winning the men's singles final at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Feb. 21, 2021.(AP Photo/Mark Dadswell) AP

Η απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς από ακόμα ένα Grand Slam δεν έχει περάσει ασχολίαστη καθώς μετά από τον Ράφα Ναδάλ και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Μετά τον Ράφαελ Ναδάλ που χαρακτήρισε λυπηρή την απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς από το US Open, και ο υπερασπιστής του τίτλου, Ντανίλ Μεντβέντεφ αναφέρθηκε στο σκληρό κανόνα της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης που δεν επιτρέπει στον Σέρβο πρωταθλητή να ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

Ο Ρώσος που πέρυσι απέτρεψε τον Τζόκοβιτς από το να γράψει ιστορία και να ολοκληρώσει το ημερολογιακό Grand Slam, κερδίζοντάς τον στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την εξέλιξη αυτή.

"Ευχόμουν να καταφέρει να παίξει εδώ. Η αντιζηλία με τον Ράφα για τα περισσότερα Grand Slam, θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 22 και 21. Είναι "γελοίοι" αριθμοί. Είναι κρίμα που ο Νόβακ δεν μπορεί να είναι εδώ. Θα ήταν σπουδαία ιστορία για το τένις. Ο νόμος της Κυβέρνησης είναι εντελώς εκτός λογικής" είπε χαρακτηριστικά ο 26χρονος Ρώσος.

Ένα από τα κορυφαία σημεία της συνέντευξης Τύπου του Μεντβέντεφ, πριν ριχτεί τη Δευτέρα στη μάχη της υπεράσπισης του τίτλου του, ήταν η αναφορά του για το πως τον βλέπουν οι φίλαθλοι. Ειλικρινής και αφοπλιστικός, ο Ρώσος μίλησε για την τεχνική και την εικόνα του στο court.

"Θα είμαι λίγο σκληρός με τον εαυτό μου αλλά θα το πω. Δεν είναι εύκολο να συμπαθήσεις τον Ντανίλ απλά σαν τενίστα, αν τον βλέπεις μόνο στο court. Εννοώ ότι η τεχνική μου είναι λίγο περίεργη. Το στυλ παιχνιδιού μου δεν είναι από τα πιο φανταχτερά αλλά αυτό συμβαίνει γιατί θέλω να κερδίσω. Όταν ήμουν 18, χτύπαγα τη μπάλα όσο πιο δυνατά μπορούσα. Ίσως ο κόσμος να το λάτρευε περισσότερο αλλά πιθανότατα να μην μπορούσα να κερδίσω ένα Grand Slam" τόνισε.

Παρ' όλαυτά, ο Μεντβέντεφ νιώθει δημοφιλής: "Νιώθω ότι αλληλοεπιδρώ με τους φιλάθλους και αν με γνώριζαν προσωπικά, θα με συμπαθούσαν περισσότερο. Η προσωπικότητά μου, με την τενιστική μου ικανότητα και αυτά που λέω στις συνεντεύξεις, είναι αυτά που κάποιοι γουστάρουν σε εμένα"

Τέλος, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στο US Open, ως κάτοχος του τίτλου.

"Λατρεύω να βρίσκομαι εδώ. Πάντα λάτρευα αυτό το τουρνουά, την ενέργεια του κόσμου. Από το 2019 ξεκίνησα να παίζω καλά εδώ κάτι που είναι σημαντικό. Μου αρέσει που επιστρέφω εδώ. Νιώθω σαν το σπίτι μου. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τους αγώνες".

Ο Μεντβέντεφ τη Δευτέρα θα ανοίξει το πρόγραμμα στο Arthur Ashe αντιμετωπίζοντας τον Αμερικανό, Στέφαν Κοζλόφ Νο110 στον κόσμο, προερχόμενος από την ήττα στα ημιτελικά του Σινσινάτι από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ