US OPEN

Ναδάλ για Τζόκοβιτς: "Είναι κρίμα που ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο δεν μπορεί να παίξει σε ένα τουρνουά"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ραφαέλ Ναδάλ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ραφαέλ Ναδάλ 2021 AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Για δεύτερη φορά φέτος ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα απουσιάσει από Grand Slam τουρνουά, λόγω της άρνησής του να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με τον Ράφαελ Ναδάλ να παίρνει θέση πάνω σε αυτό.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα απουσιάσει για ακόμα μία φορά από Grand Slam τουρνουά καθώς εμμένει στην απόφασή του να μην εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, μία απόφαση που δεν συμβαδίζει με τους κανονισμούς των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Μετά το αγαπημένο του Australian Open, ο Νόλε θα χάσει και το Αμερικανικό Όπεν που ξεκινάει Νέα Υόρκη, αυξάνοντας τις ελπίδες των υπολοίπων τενιστών για κάτι καλό στο Flushing Meadows.

Ο Ράφαελ Ναδάλ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία του Σέρβου από τη Μελβούρνη, κατακτώντας τον δεύτερο τίτλο του στο νησί των καγκουρό ενώ λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεών του στη Νέα Υόρκη, τοποθετήθηκε για την απουσία του κορυφαίου αντίζηλού του.

"Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει με τον Νόβακ. Είναι κρίμα κάθε φορά που ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο δεν μπορεί να παίξει σε ένα τουρνουά λόγω τραυματισμού ή διάφορων λόγων. Είναι κρίμα για το τουρνουά, κρίμα για τους φιλάθλους αλλά κρίμα και για τους παίκτες γιατί θέλουμε πάντα να έχουμε το καλύτερο δυνατό ταμπλό. Από την άλλη πλευρά, όπως έχω πει πολλές φορές, το άθλημα είναι μεγαλύτερο από οποιονδήποτε παίκτη. Έχω χάσει πολλά τουρνουά στην καριέρα μου λόγω τραυματισμού. Πέρυσι δεν ήμουν εδώ. Δύο χρόνια πριν δεν ήμουν εδώ. Το τουρνουά έγινε. Η τενιστική ζωή συνεχίζεται.

Αν και δεν είναι καλό νέο για κανέναν, ο κόσμος του τένις θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από εμένα, τον Νόβακ ή τον Ρότζερ. Ο Νόβακ είναι ένας από τους σημαντικότερους τενίστες τουλάχιστον των τελευταίων 20 ετών, στην ιστορία του τένις. Λυπάμαι που δεν μπορεί να ταξιδέψει εδώ" είπε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ.

O 36χρονος Ισπανός ετοιμάζεται για την 16η συμμετοχή του στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν, επιστρέφοντας στο US Open για πρώτη φορά μετά το 2019 όπου κατέκτησε για 4η φορά τον τίτλο στο Μεγάλο Μήλο.

Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή αφού προέρχεται από περίπλοκο τραυματισμό στους κοιλιακούς που τον ανάγκασε να αποσυρθεί πριν τον ημιτελικό με τον Κύργιο στο Wimbledon ενώ η επιστροφή του στο Σινσινάτι σημαδεύτηκε από πρόωρο αποκλεισμό στο 2ο γύρο, από τον μετέπειτα πρωταθλητή Μπόρνα Τσόριτς.

"Πριν το Σινσινάτι έπαιξα μόλις δύο σετ, πριν ξεκινήσει το τουρνουά, οπότε ήταν δύσκολο. Η προετοιμασία δεν ήταν ιδανική αλλά έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία να πάρει μέρος. Θα προσπαθήσω και πάλι εδώ, με καλύτερη προετοιμασία" τόνισε χαρακτηριστικά στην επίσημη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

"Είναι δύσκολος τραυματισμός στους κοιλιακούς. Είναι επικίνδυνο. Όταν έχεις θλάση σε αυτό το σημείο, επηρεάζεται πολύ το σερβίς. Πρέπει να βρεις την ελαστικότητά σου ξανά. Το ρίσκο είναι μεγαλύτερο. Με τα δεδομένα που έχω σήμερα, ελπίζω να είμαι ανταγωνιστικός και να δώσω στον εαυτό μου μια ευκαιρία για τον τίτλο" πρόσθεσε.

"Η Νέα Υόρκη είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη της καριέρας μου, δίχως αμφιβολία. Σε κάθε προπόνηση κοιτάω να γίνομαι καλύτερος και θα προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός από τον πρώτο γύρο".

Ο Ράφα θα αντιμετωπίσει τον Ρίνκι Χιτζικάτα, Νο198 της παγκόσμιας κατάταξης, στον 1ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν την Τρίτη (30/08), ξεκινώντας την προσπάθεια κατάκτησης του 23ου Grand Slam της καριέρας του αλλά και την επιστροφή στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ