ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ

Κύργιος: "Ο Τσιτσιπάς θα κερδίσει πολλά Slams, για μένα αμφιβάλλω"

Ο Νικ Κύργιος στη διάρκεια του αγώνα με τον Σίνερ
Ο Νικ Κύργιος στη διάρκεια του αγώνα με τον Σίνερ AP PHOTO/MARTA LAVANDIER

Ο Νικ Κύργιος (Νο65), ο οποίος απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά στον δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Χάλε, μίλησε με τα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αξία του Έλληνα τενίστα, επιβεβαιώνοντας την καλή σχέση που διατηρούν οι δύο άνδρες.

Ο Νικ Κύργιος ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι για το 2ο γύρο του Terra Wortmann Open στο Χάλε της Γερμανίας, με τον εκκεντρικό Ελληνοαυστραλό να κερδίζει με ανατροπή 5-7, 6-2, 6-4 τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ήταν η 3η νίκη του Κύργιου επί του Έλληνα πρωταθλητή σε τέσσερις συνολικά αναμετρήσεις, ενώ για πρώτη φορά συναντήθηκαν σε γρασίδι.

Ο 27χρονος Κύργιος, Νο65 στην παγκόσμια κατάταξης, μετά το ματς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αξία του Στέφανου Τσιτσιπά, επιβεβαιώνοντας την καλή σχέση που διατηρούν οι δύο άνδρες.

"Ο Στεφ είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο αυτή τη στιγμή και θα έχει ορισμένα σπουδαία αποτελέσματα στο μέλλον και είμαι σίγουρος θα κερδίσει πολλά, πολλά Grand Slams. Δεν ξέρω αν μπορώ να πω το ίδιο και για μένα αλλά είμαι χαρούμενος που μπορώ ακόμα να αποδώσω σε τόσο υψηλό επίπεδο. Είναι η απόδειξη του πόσο σκληρά δουλεύω όταν δεν παίζω.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που προχωράω στο Χάλε. Θέλω να συνεχίσω αυτές τις μεγάλες νίκες στα καλύτερα γήπεδα στον κόσμο" είπε ο Κύργιος, στέλνοντας μήνυμα ενόψει Wimbledon.

Η πρόκριση στα προημιτελικά του Χάλε εξασφαλίζει στον Κύργιο την άνοδο στο Νο52 του κόσμου, ενώ με μια ακόμη νίκη θα επιστρέψει στο Top50 για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2021.

Στα προημιτελικά του Χάλε την Παρασκευή (17/6) ο Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα που κέρδισε 6-4, 0-6, 6-3 τον Σέμπι Κόρντα.

"Είναι πολύ καλός παίκτης και μπορεί να παίξει σε όλες τις επιφάνειες. Θα προσπαθήσω να βγάλω ορισμένες μεγάλες επιστροφές και πελώρια σερβίς και θα δούμε πως θα πάει" είπε ο Κύργιος.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ