ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Η Σάκκαρη με σύμμαχο την παράδοση κόντρα στην Κουντερμέτοβα

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο τένις, Μαρία Σάκκαρη
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο τένις, Μαρία Σάκκαρη AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει την Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο33 στον κόσμο) στον 2ο γύρο του National Bank Open στο Μόντρεαλ του Καναδά, έχοντας ως σύμμαχο την παράδοση κόντρα στις Ρωσίδες τενίστριες.

Μετά από τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/8), σειρά παίρνει η Μαρία Σάκκαρη, η οποία θα αντιμετωπίσει την Ρωσίδα και Νο33 του κόσμου, Βερόνικα Κουντερμέτοβα (18:00 GR) σε μια ημέρα με πολύ δυνατές και αμφίρροπες αναμετρήσεις στο Μόντρεαλ.

Η Ελληνίδα τενίστρια θα αγωνιστεί και πάλι με δύσκολες συνθήκες (11:00 τοπική), ωστόσο όπως φάνηκε στην πρεμιέρα της απέναντι στην Τσέχα Μαρί Μπόσκοβα, δείχνει να μην αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Εκεί που αντιμετώπισε ήταν στο service της, αλλά και στα πολλά αβίαστα λάθη τα οποία έφτασαν τα 23 σε ένα και… κάτι set μιας και η Μπόσκοβα εγκατέλειψε μετά το 4ο game του 2ου set.

Για μία ακόμα αναμέτρηση η 26χρονη θα παίξει απέναντι σε μία “διπλίστα”, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο16 του κόσμου. Εξαιρετική πάνω στο φιλέ, όπως φάνηκε και από το παιχνίδι της στον 1ο γύρο απέναντι στην Πουτιντσέβα, εκεί που η Σάκκαρη αντιμετωπίζει θέματα.

Ωστόσο, το baseline παιχνίδι της Σάκκαρη είναι ένα από τα καλύτερα του Tour και αναμένεται να στηριχθεί ιδιαίτερα σε αυτό απόψε.

Η εξαιρετική παράδοση…

Σε αντίθεση με τις Τσέχες, η Μαρία Σάκκαρη διατηρεί μια άξιας αναφοράς παράδοση, κόντρα σε Ρωσίδες τενίστριες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το 2019 και μετά έχει ρεκόρ 9-3 απέναντι σε Ρωσίδες.

Το… κακό της συγκεκριμένης παράδοσης είναι ότι η Σάκκαρη χάνει ανά τρία παιχνίδια και τώρα προέρχεται από… τρεις σερί νίκες, παραμένοντας αήττητη το 2021.

Συνολικά μετράει 34-24 απέναντι σε τενίστριες από τη Ρωσία, είναι στο 6-6 στα tie-breaks περνάει μέσο όρο το 60% των πρώτων service, από το οποίο κερδίζει το 61,1%, ενώ ο μέσος όρο χρόνου μέσα στο κορτ φτάνει τα μόλις 70 λεπτά.

Σάκκαρη και Κουντερμέτοβα θα συναντηθούν για 2η φορά στην καριέρα τους, με την 1η να είναι στην Κωνσταντινούπολη το 2019 με την Ρωσίδα να επικρατεί με 6-3, 6-4.

Τη φετινή σεζόν οι δύο τενίστριες έχουν πάνω κάτω τις ίδιες νίκες με την Σάκκαρη να έχει ρεκόρ 25-12, ενώ η Κουντερμέτοβα έχει 27-16.

Πρεμιέρα για Χάλεπ και Σβιτολίνα

Η Σιμόνα Χάλεπ θα επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από 2,5 μήνες με την πρώην Νο1 του κόσμου να αντιμετωπίζει την φορμαρισμένη Αμερικανίδα Ντανιέλε Κόλινς, η οποία προέρχεται από δύο συνεχόμενους τίτλους σε Παλέρμο και Σαν Χοσέ μετρώντας 10 συνεχόμενες νίκες.

Πρεμιέρα κάνει και η “χάλκινη” των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Ελίνα Σβιτολίνα, η οποία αντιμετωπίζει την ταλαιπωρημένη από τα προβλήματα με τον covid-19, Γιοχάνα Κόντα, με την Ουκρανή να μετράει πάντως 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στην Βρετανίδα.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδι ξεχωρίζει αυτό της Νο1 του ταμπλό, Αρίνα Σαμπαλένκα κόντρα στην Αμερικανίδα Σλόουν Στίβενς, ενώ δυνατό παιχνίδι αναμένεται να είναι αυτό της Τυνήσιας Ονς Ζαμπέρ με την Ρωσίδα και φιναλίστ στο τουρνουά του Σαν Χοσέ της περασμένης εβδομάδας, Ντάρια Κασάτκινα.

Από εκεί και πέρα η φιναλίστ του Roland Garros και “χρυσή” στο διπλό μικτό στο Τόκιο, Αναστάζια Παβλιουτσένκοβα θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα, ενώ η 17χρονη Κόρι Γκοφ θα παίξει κόντρα στην Ρωσίδα Αναστάζια Ποτάποβα.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ