WTA

Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 7 του κόσμου, έπεσε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει σε ματς κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ στον τελικό του Indian Wells | 17 Μαρτίου 2024
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει σε ματς κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ στον τελικό του Indian Wells | 17 Μαρτίου 2024 @2024 RYAN SUN/AP IMAGES

Η αναρρίχηση της Μαρίας Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη συνεχίζεται, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να βρίσκεται πλέον στο Νο 7 του ράνκινγκ του WTA. Υποχώρησε στην 12η θέση του ATP ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η εντυπωσιακή πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Miami Open (έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε από την Ριμπάκινα) αποτυπώθηκε και στην παγκόσμια κατάταξη για την Μαρία Σάκκαρη, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να κερδίζει δύο θέσεις και να βρίσκεται επίσημα από την Δευτέρα στην 7η θέση του WTA.

Με δεδομένο μάλιστα πως δεν είχε πάρει πέρυσι νίκη σε Roland Garros, Wimbledon και US Open, μπορεί να ελπίζει σε ακόμη υψηλότερη θέση στη συνέχεια, με την κορυφή να εξακολουθεί να ανήκει στην Ίγκα Σβιόντεκ που κράτησε και αύξησε τη διαφορά της σε συγκομιδή βαθμών σε σχέση με το Νο 2 Αρίνα Σαμπαλένκα.

Όσον αφορά στην κατάταξη του ATP, ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποχώρησε κατά μία θέση και βρέθηκε στο Νο 12, με τον Ντιμιτρόφ να είναι ο μεγάλος κερδισμένος σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα αφού έκανε άλμα τριών θέσεων και βρέθηκε στο Νο 9, επιστρέφοντας στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια.

Την ίδια ώρα ο Γιανίκ Σίνερ έγραψε ιστορία αφού κατέκτησε τον τίτλο στο Miami Open για πρώτη φορά στην καριέρα του (επικράτησε με 6-3, 6-1 του Ντιμιτρόφ) και έγινε ο πρώτος Ιταλός που έφτασε στο Νο 2 στον κόσμο, απέχοντας μόνο 1.015 βαθμούς από την κορυφή στην οποία στρογγυλοκάθεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

TAGS WTA ATP ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ