FORMULA 1

Formula 1: Ο Πέρεζ αφήνει ανοιχτή την πόρτα της εξόδου του από τη Red Bull

Ο Σέρτζιο Πέρεζ
Ο Σέρτζιο Πέρεζ RED BULL CONTENT POOL

Ο Σέρτζιο Πέρεζ άφησε για πρώτη φορά την υπόνοια του ενδεχομένου να φύγει στο τέλος του 2024 από την RBR, οπότε και λήγει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Μίλτον Κινς. Ποιοι είναι οι πιθανοί προορισμοί του Μεξικανού.

Παρότι ξεκίνησε τη φετινή χρονιά της Formula 1 με δύο νίκες -ισάριθμες με τον Μαξ Φερστάπεν- στα τέσσερα πρώτα GP, έκτοτε η απόδοση του Μεξικανού σημείωσε κατακόρυφη πτώση και δεν κατάφερε να πλησιάσει τον Ολλανδό σε κανέναν από τους επόμενους δέκα αγώνες μέχρι την περασμένη Κυριακή στη Μόντσα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματά του Πέρεζ εστιάζονταν στις ρυθμίσεις της RB19 για τον έναν γύρο των δοκιμών κατάταξης, που έφερε πέντε διαδοχικούς αποκλεισμούς από την πρώτη δεκάδα της εκκίνησης από το Μονακό μέχρι και το Σίλβερστοουν.

Αυτά γέννησαν πληθώρα από φήμες ότι η RBR ενδέχεται να τον αντικαταστήσει το 2024, ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του - ίσως και με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, που επέστρεψε στο σπορ και στο κόκπιτ της Alpha Tauri τρέφοντας αυτήν ακριβώς τη φιλοδοξία. Αν όχι για το 2024, τουλάχιστον για το 2025.

Ο Πέρεζ βρίσκεται στην τρίτη του χρονιά με τη Red Bull, με την οποία έχει κερδίσει 5 νίκες σε σχέση με τις 37 του Φερστάπεν στο ίδιο διάστημα. Επισήμως, ο διευθυντής της RBR Κρίστιαν Χόρνερ δηλώνει ότι ο 33χρονος θα μείνει στο Μίλτον Κινς τουλάχιστον μέχρι το τέλος του συμβολαίου του, αλλά ο -σύμβουλος της Red Bull- Χέλμουτ Μάρκο δεν μιλά το ίδιο απόλυτα.

Τώρα, ο ίδιος ο Πέρεζ άφησε για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι το μέλλον του στη F1 μπορεί να βρίσκεται μακριά από τη Red Bull, μιλώντας στο δίκτυο DAZN Espana: "Κάθε χρόνο μαθαίνεις και καινούρια πράγματα, κι αυτός είναι ο λόγος που μου αρέσει τόσο πολύ αυτό το σπορ. Μαθαίνεις κάτι διαρκώς. Το πιο σημαντικό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου", τόνισε ο Μεξικανός.

"Με τη σεζόν που είχαμε, είναι σημαντικό να βρίσκομαι στους επόμενους αγώνες σε ένα περιβάλλον στο οποίο να νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω. Κι αν το μέρος αυτό δεν είναι για το 2025 αυτό που βρίσκομαι τώρα, πρέπει να ψάξουμε για εναλλακτικές λύσεις.

Αλλά αυτή τη στιγμή η προτεραιότητά μου είναι να είμαι εδώ, να κερδίσω περισσότερους αγώνες, να συνεχίσουμε να κερδίζουμε πρωταθλήματα με τη Red Bull. Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς και κάποια στιγμή του χρόνου θα καθίσουμε και θα συζητήσουμε", κατέληξε ο 33χρονος.

Formula 1: Ο Πέρεζ αφήνει ανοιχτή την πόρτα της εξόδου του από τη Red Bull
RED BULL CONTENT POOL

Τι επιλογές έχει ο Πέρεζ μακριά από τη Red Bull; Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πολλές. Φαντάζει δύσκολο να βρει θέση σε κάποια άλλη από τις πέντε πρωταγωνίστριες ομάδες, και από την άλλη φαντάζει εξίσου δύσκολο να βρει το κίνητρο να πάει σε μία ομάδα που δεν πρωταγωνιστεί - μετά από τόσα χρόνια στις Force India / Racing Point και παλιότερα στη Sauber.

Επιπλέον, όποια ομάδα και αν τον προσεγγίσει θα πρέπει να την πείσει ότι έχει ακόμα το κίνητρο και την ταχύτητα, μετά από μια σεζόν καταστροφής δίπλα στον Φερστάπεν. Αν δεν εκτιμήσει την εμπειρία και αποδοτικότητά του μια ομάδα σαν τη Haas, ή τη Williams, το πιθανότερο σενάριο είναι να αποχωρήσει ως πολλαπλός νικητής της F1 και εθνικός ήρωας του Μεξικού.

Όλα αυτά, βεβαίως, αν η Red Bull επιλέξει να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του. Τι εναλλακτικές έχει η ομάδα του Μίλτον Κινς, όμως; Πρόσφατα ο Χέλμουτ Μάρκο εξήρε τις ικανότητες του Λάντο Νόρις, λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος της νέας γενιάς και ότι θα ταίριαζε στη Red Bull Racing.

Από την άλλη, ο Βρετανός έχει συμβόλαιο με τη McLaren μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς και η ομάδα του Ουόκινγκ θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει - με το επιπλέον "όπλο" της πρόσφατης ραγδαίας βελτίωσης της απόδοσης της MCL60.

Πάντως, σε ερώτηση που δέχθηκε ο Βρετανός στη Μόντσα αν θα ήθελε να είχε τον -φίλο του- Φερστάπεν δίπλα του στην ίδια ομάδα, ο Νόρις απάντησε πως «είναι αναμφίβολα κάτι για το οποίο θα ήμουν ανοιχτός για το μέλλον. Πιστεύω πως θα είναι σπουδαίο να δουλέψω δίπλα σε κάποιον σαν εκείνον, και την ίδια στιγμή να δω αν μπορώ να σταθώ απέναντί του. Θα ήμουν ανοιχτός για κάτι τέτοιο».

Στο παρελθόν η RBR προσπάθησε δύο φορές να αποσπάσει τις υπηρεσίες του Νόρις, αλλά και τις δύο ο Βρετανός ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη McLaren. Ωστόσο, τώρα φαίνεται να είναι η πρώτη προτεραιότητα για την ομάδα του Μίλτον Κινς, έναντι των Ντάνιελ Ρικιάρντο, Γιούκι Τσουνόντα ή Λίαμ Λόσον της Alpha Tauri. Τουλάχιστον προς το παρόν.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ