DAVIS CUP

Davis Cup Finals: Στα ημιτελικά δια χειρός Τζόκοβιτς η Σερβία

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του US Open
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του US Open 2021 SETH WENIG/AP PHOTO

Με μπροστάρη τον Τζόκοβιτς, ο οποίος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, η Σερβία έθεσε νοκ-άουτ το Καζακστάν με 2-1 και προκρίθηκε στις “4” καλύτερες ομάδες των Davis Cup Finals.

Με μπροστάρη τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και στα δυο κερδισμένα ties της χώρας του, η Σερβία έθεσε νοκ-άουτ το Καζακστάν με 2-1 και προκρίθηκε στις “4” καλύτερες ομάδες των φετινών Davis Cup Finals.

Μετά το επικό πρώτο tie, όπου ο Μιχαήλ Κουκούσκιν έσωσε τέσσερα match points του Μιομίρ Κετσμάνοβιτς και έκανε το 0-1 για τη χώρα του στο tie-break του 3ου set, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου αναγκάστηκε να παίξει με την πλάτη στον τοίχο.

Για πολλοστή φορά στην καριέρα του όμως, βρήκε τις λύσεις που έψαχνε, έφερε τούμπα τη σειρά και έδωσε στη Σερβία την πρόκριση για τα ημιτελικά. Εκεί, θα αντιμετωπίσει την πολύ φορμαρισμένη Κροατία.

Ο Κουκούσκιν (Νο182) έδωσε προβάδισμα στο Καζακστάν μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά τιτανομαχίας με τον Κετσμάνοβιτς (Νο69).

Ο 33χρονος επικράτησε με 7-6(5), 4-6, 7-6(11), αφού πρώτα γύρισε από break πίσω στο 3ο set (2-5), κι ενώ έσωσε αργότερα, τέσσερα match points του αντιπάλου του. Στο 5ο δικό του match point, “έκλεισε” το ματς και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, που εν τέλει δεν είχε αντίκρισμα.

Αυτό, γιατί ο Τζόκοβιτς κέρδισε με 6-3, 6-4 τον κορυφαίο Καζάκο, Αλεξάντερ Μπούμπλικ (Νο36), μέσα σε 78 λεπτά αγώνα. Έκανε το 1-1 για τους Σέρβους και έστειλε την πρόκριση, να κριθεί στο καθοριστικό ματς διπλού.

Εκεί, ανέλαβε και πάλι δράση, με συμπαίκτη τον Νικόλα Τσάτσιτς. Στο δεύτερο ματς τους ως δίδυμο, στη φετινή διοργάνωση, επιβλήθηκαν μετά από μια ώρα και 39 λεπτά μάχης, των Αντρέι Γκολούμπεφ και Αλεξάντερ Νεντοβιέσοφ, με 6-2, 2-6, 6-3.

Αυτήν ήταν η πρώτη νίκη των Τζόκοβιτς/Τσάτσιτς, μετά την ήττα τους από τους Γερμανούς Πουτς/Κράβιτς, στους ομίλους.

Πηγή: tennis24

TAGS DAVIS CUP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ