AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Πανίσχυρος Τζόκοβιτς, ξεπέρασε τραυματισμό και Ράονιτς

Ο Νόβακ Τζόκιβιτς στο Αυστραλιανό Όπεν κόντρα στον Ζερεμί Σαρντί
Ο Νόβακ Τζόκιβιτς στο Αυστραλιανό Όπεν ©2021 RICK RYCROFT/ASSOCIATED PRESS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τελικά όχι απλά αγωνίστηκε κόντρα στον Μίλος Ράονιτς, αλλά επικράτησε 3-1 σετ και πήρε την πρόκριση στους 8 του Australian Open.

Ούτε ο γίγαντας Μίλος Ράονιτς με το "φονικό" σερβίς δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος, όχι μόνο εμφανίστηκε στο γήπεδο στον αγώνα με τον Καναδό για τον 4ο γύρο του Australian Open αλλά έδειξε και πολύ δυνατός, ανεπηρέαστος από το πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, έδειξε σε κάποια σημεία του αγώνα να πιάνει τους κοιλιακούς του και να κάνει μορφασμούς πόνου, ωστόσο είχε τα γνωστά τρεξίματα και ανοίγματά του και βρισκόταν σχεδόν πίσω από κάθε μπάλα, φτάνοντας στη νίκη με 7-6(4), 4-6, 6-1, 6-4 επί του Ράονιτς.

Έτσι, ο Νόλε πήρε το εισιτήριο για τον 12ο προημιτελικό του στη Μελβούρνη, εκεί όπου τον περίμενε το Νο6 του ταμπλό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ σε ένα σπουδαίο παιχνίδι.

Ο Ράονιτς κατάφερε να προκαλέσει τον Τζόκοβιτς, κυρίως χάρη στο πανίσχυρο σερβίς του, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο άρτιο baseline παιχνίδι του αντιπάλου του. Το σερβίς του Σέρβου λειτούργησε επίσης πολύ καλά, επιτρέποντας ελάχιστες ευκαιρίες για break στον Ράονιτς (1/3) ενώ είχε και αρκετά επιτυχημένα ανεβάσματα στο φιλέ (11/15).

Παράλληλα, ο Νόλε τελείωσε το ματς με 42 winners και μόλις 25 λάθη ενώ ο Ράονιτς είχε 50 winners (26 άσοι) αλλά και 34 αβίαστα.

Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ θα αναμετρηθούν την Τρίτη στη Μελβούρνη, με τον Σέρβο να προηγείται 5-2 στις νίκες, μετρώντας και τέσσερις συνεχόμενες.

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες είχαν συναντηθεί και στο ATP Cup πριν δύο εβδομάδες, όπου ο Νόλε είχε κερδίσει δύσκολα 6-7, 6-2, 7-5.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Πηγή: Tennis24


TAGS AUSTRALIAN OPEN ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ