AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Με Τζόκοβιτς, Τσιτσιπά, Ναδάλ και Οζάκα η αρχική λίστα του Grand Slam

Oι Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς στο Shanghai Masters
Oι Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς στο Shanghai Masters © 2019 ANDY WONG/AP IMAGES

Στην επίσημη σελίδα του Australian Open δημοσιεύθηκε η αρχική λίστα συμμετοχών της διοργάνωσης στην οποία υπάρχουν τα ονόματα των Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Οζάκα.

Την entry list για το Australian Open (17-30/01) ανακοίνωσαν οι διοργανωτές και σε αυτήν υπάρχουν σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα όπως ήταν αναμενόμενο.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι όσοι είναι σε αυτήν θα αγωνιστούν στο πρώτο Grand Slam του 2022 είτε γιατί δε θα έχουν εμβολιαστεί είτε γιατί μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Ανάμεσα στα ονόματα της αρχικής λίστας ξεχωρίζουν τρεις περιπτώσεις. Τζόκοβιτς και Ναδάλ υπάρχουν στη λίστα των ανδρών. Ο μεν πρώτος είναι άγνωστο εάν θα εμβολιαστεί για να αγωνιστεί, ενώ παρά τις έντονες φήμες περί του αντιθέτου, οι Αυστραλοί ξεκαθάρισαν ξανά ότι δεν υπάρχει περίπτωση ιατρικής εξαίρεσης για τον Νόλε.

Από την άλλη ο Ναδάλ έχασε μεγάλο μέρος της φετινής σεζόν λόγω τραυματισμού και μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται και εάν θα αγωνιστεί κανονικά.

Στις γυναίκες δεδομένα ξεχωρίζει η παρουσία της Ναόμι Οζάκα. Η αθλήτρια από την Ιαπωνία έχει θέσει ως στόχο την επιστροφή της στα κορτ στις αρχές του νέου έτους, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά.

Την ίδια ώρα κανονικά βρίσκονται και στις δύο λίστες τα ονόματα του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη οι οποίοι αναμένεται να έχουν ξανά την υποστήριξη της ελληνικής κερκίδας. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας αναμένεται να είναι απόλυτα έτοιμος μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Στην αντίπερα όχθη στην entry list δεν βρίσκονται ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Σταν Βαβρίνκα, η Σερένα Γουίλιαμς και η Μπιάνκα Αντρεέσκου οι οποίοι δεδομένα δε θα είναι έτοιμοι.

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ