US OPEN

Αλκαράθ - Κόρια 3-0: Η δουλειά έγινε με 46 winners

Αλκαράθ - Κόρια 3-0: Η δουλειά έγινε με 46 winners
AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Χωρίς να έχει χάσει σετ έφτασε στον τρίτο γύρο του US Open ο άτρωτος Κάρλος Αλκαράθ. Απέναντι στον Μπούξμπι το πρώτο δυνατό τεστ.

Βγάζοντας 46 winners έναντι μόλις 15 του αντιπάλου του, ο Κάρλος Αλκαράθ (Νο3) επικράτησε με straight sets του Φεντερίκο Κόρια και βρέθηκε δίχως χαμένο σετ στον 3ο γύρο του US Open.

Ο 19χρονος Ισπανός, αν και καρδιοχτύπησε στο τρίτο σετ της αναμέτρησης κόντρα στο Νο78 της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε να γλιτώσει την απώλεια και μετά από δυο ώρες και δώδεκα λεπτά αγώνα να προκριθεί με 6-2, 6-1, 7-5.

Στους "32" του τουρνουά θα βρει τον 21χρονο Αμερικανό Τζένσον Μπρούξμπι, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε εντυπωσιακά τον πρωταθλητή του Cincinnati Masters και Νο25 του ταμπλό, Μπόρνα Τσόριτς.

Για να φτάσει στην επικράτηση ο Αλκαράθ έσωσε 13 break points του Αργεντινού αντιπάλου του (1/14) και μετρώντας 65/102 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του έκανε τη δουλειά.

Ο Ισπανός είχε εξαιρετικό ποσοστό επιτυχίας στις δικές του break point ευκαιρίες και με 7/10 απλούστευσε τον αγώνα παρά το γεγονός ότι υπέπεσε σε πέντε περισσότερα αβίαστα λάθη από τον Κόρια (25 έναντι 20).

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο τενίστας από τη Μούρθια προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, ενώ θα αγωνιστεί στους 32 μιας Major διοργάνωσης για 6η φορά στην καριέρα του (σε οκτώ παρουσίες σε κυρίως ταμπλό GS).

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ