STOIXIMAN BET

Το κυνήγι της νυχτερίδας στο ΟΑΚΑ με Super Ενισχυμένη απόδοση του Κέντρικ Ναν

Ο Κέντρικ Ναν
Ο Κέντρικ Ναν EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται τη Βαλένθια φορμαρισμένος και με τον Αμερικανό έτοιμο για μεγάλα σκορ.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του ξεπερνώντας το εμπόδιο ενός αντιπάλου που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Η βελτιωμένη Βαλένθια είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν μέχρι τώρα.

Η αισιοδοξία, ο συγκρατημένος ενθουσιασμός και κυρίως η ανυπομονησία για το επόμενο παιχνίδι επέστρεψαν στον οργανισμό του Παναθηναϊκού μέσα στον Νοέμβριο. Οι πράσινοι παίζουν όντως καλύτερα, έδειξαν μέταλλο και προσωπικότητα κερδίζοντας κλειστές μάχες, αναρριχήθηκαν στη βαθμολογική κούρσα της Ευρωλίγκας και παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα εντός συνόρων στην Ευρώπη.

Όπως έχουμε υπογραμμίσει, στην Euroleague, όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε, το να παίρνεις ματς στα οποία θεωρητικά είσαι το φαβορί, είναι σημαντικό. Ακόμα πιο σημαντικό δε, είναι να μπορείς να επιβιώνεις σε κλειστά παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Είναι εκείνες οι στιγμές που χτίζεται ο χαρακτήρας σου. Ο Παναθηναϊκός AKTOR μοιάζει να βρίσκεται σε καλό δρόμο όμως η απόσταση που έχει να διανύσει για να φτάσει αγωνιστικά εκεί που στοχεύει και ονειρεύεται, είναι ακόμα αρκετά μεγάλη.

Το κυνήγι της νυχτερίδας στο ΟΑΚΑ με Super Ενισχυμένη απόδοση του Κέντρικ Ναν

Στη δεύτερη χρονιά του Άλεξ Μούμπρου στον πάγκο τους, οι «νυχτερίδες» προσπαθούν να ανέβουν στο επόμενο σκαλοπάτι. Η περυσινή καλή επιθετική version τους έδωσε τη θέση της σε ένα σύνολο που μοχθεί σαφώς περισσότερο στην άμυνα, παρουσιάζοντας σημαντικές δυνατότητες στο συγκεκριμένο κομμάτι. Οι Ισπανοί εστίασαν εκεί οικοδομώντας το ρόστερ τους το καλοκαίρι με γνώμονα τη βελτίωση τους στα μετόπισθεν καθώς η εικόνα τους εκεί τους στοίχισε αρκετά πέρυσι.

Η Βαλένθια είναι μια από τις αποτελεσματικότερες αμυντικά ομάδες της φετινής Ευρωλίγκας. Με 0.917 πόντους/κατοχή παθητικό αξιολογείται στο Νο3 της διοργάνωσης ενώ η αμυντική λειτουργία της στο μισό γήπεδο είναι εξαιρετική. Οι νυχτερίδες ξεδιπλώνουν υποδειγματικά τις περιστροφές, έχουν υψηλό αμυντικό IQ, κατευθύνουν τη μπάλα στα επιθυμητά σημεία και συνολικά παρουσιάζουν αμυντικές συνεργασίες υψηλού επιπέδου.

Παιδιά όπως ο Boubacar Toure, o Puerto και φυσικά ο καθοριστικός (και με ηγετικό ρόλο εντός και εκτός παρκέ) Damien Inglis συνεισφέρουν πολλά στα μετόπισθεν, βοηθώντας στη δημιουργία μιας πολύ δυνατής άμυνας μισού γηπέδου. Σημειώστε ότι η Βαλένθια κατεβάζει τα ποσοστά των αντιπάλων της στο πάτωμα, επιτρέποντας τους να σουτάρουν με το πενιχρό 29.6% στα τρίποντα (η καλύτερη επίδοση στην Ευρωλίγκα) ενώ σε όρους Effective FG% γράφουν μόλις 50.2 (Νο3 στη διοργάνωση).

Γίνεται άμεσα κατανοητό ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR θα πρέπει να δουλέψει πολύ μεθοδικά και σωστά για να παράγει απέναντι στη Βαλένθια. Η προσθήκη του Semi Ojeleye στη γραμμή των φόργουορντ δίπλα στον Inglis έχει δώσει μια τραχιά υφή στο αμυντικός κέλυφος των «νυχτερίδων», με τον Μουμπρού να χρησιμοποιεί επίσης το μήκος των Toure-Claver-Reuvers για να μειώσει τους διαθέσιμους χώρους για την επίθεση.

Είναι δεδομένο ότι η ελληνική ομάδα θα πρέπει να στραφεί στο επιθετικό transition. Αυτό είναι το μοναδικό ίσως «μελανό» σημείο στο αμυντικό σώμα των Ισπανών οι οποίοι επιτρέπουν 1.263 πόντους/κατοχή σε αυτές τις καταστάσεις. Οι γκαρντ των πρασίνων (Σλούκας, Ναν, Βιλντόζα) μπορούν να κάνουν ζημιά στον αντίπαλο μέσα από Pick & Roll-δράσεις και «απομονώσεις». Η άμυνα της Βαλένθια έχει μια δυσκολία στο να ελέγξει ιδιαίτερα ταλαντούχους γκαρντ μετά το σκριν στη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τρέξει στην επίθεση του αφού διασφαλίσει το αμυντικό ριμπάουντ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι δυνατός στο επιθετικό ριμπάουντ, υποστηρίζοντας την επίθεση του με αυτόν τον τρόπο. Εδώ εντοπίζεται ένα κομβικό σημείο για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Χωρίς τους Ερνανγκόμεθ και Παπαπέτρου, οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν μέγεθος και rebounding από τη θέση «3», δημιουργώντας τη συνθήκη για να μπορέσει το «τριφύλλι» να τρέξει, η ελληνική ομάδα ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα. Η Βαλένθια χρησιμοποιεί ψηλά σχήματα και θα προσπαθήσει να χτυπήσει τους πράσινους με αυτά, πατώντας στην τάση τους να παραθέτουν πεντάδες με τρία γκαρντ (ή τον Γκριγκόνις στο «3»). Ο Λευτέρης Μαντζούκας είναι ένα παιδί που θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτήν τη δύσκολη περίσταση.

Το δίδυμο Κρις Τζόουνς και Μπράντον Ντέιβις αποτελεί το «βαρύ σασί» της επίθεσης των «νυχτερίδων» και η ελληνική άμυνα οφείλει να εστιάσει σε αυτό. Και οι δύο τους έχουν την ικανότητα να παράγουν από διαφορετικά σημεία του παρκέ, σκοράροντας μέσα στο «ζωγραφιστό» αλλά και μακριά από αυτό. Ο Inglis λειτουργεί ως εναλλακτικός δημιουργός ενώ η ταχύτητα και η ικανότητα του Jared Harper στο ένας εναντίον ενός στοιχειοθετούν μια σημαντική πηγή επιθετικής έκφρασης για τη Βαλένθια.

Παρόλα αυτά, οι «νυχτερίδες» θέλουν ακόμα αρκετή δουλειά στο επιθετικό κομμάτι. Η Βαλένθια δεν σουτάρει καλά και οι αμυντικές της πεντάδες (μετά το πρώτο rotation) μοιάζουν στείρες ενώ παράλληλα διακατέχεται από στατικότητα στο μισό γήπεδο, γεγονός που την κάνει εύκολα αναγνώσιμη από τις άμυνες. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να δώσει stops στη Βαλένθια σε σετ καταστάσεις. Σημειώστε ότι η ομάδα του Μουμπρού με 0.907 πόντους/κατοχή έχει την πιο αδύναμη επίθεση της λίγκας ενώ το 0.868 πόντους/κατοχή στο μισό γήπεδο την τοποθετεί επίσης στο Νο18 της σχετικής αξιολόγησης.

Η συνθήκη είναι ευνοϊκή για τον Παναθηναϊκό ο οποίος έχει χτίσει ένα καλό μομέντουμ και την πίστη ότι μπορεί να επιβιώσει σε κλειστά παιχνίδια όμως η Βαλένθια θα του δώσει ένα δύσκολο ματσάρισμα. Ο βασικός λόγος είναι η αμφίβολη ικανότητα της ελληνικής ομάδας να επιβάλει το τέμπο της κερδίζοντας όλες εκείνες τις μικρές μάχες για να φτάσει μέχρι εκεί. Δεν θα είναι εύκολο για τους γηπεδούχους να επιβληθούν πλήρως σε ένα ματς μισού γηπέδου απέναντι στη συμπαγή άμυνα και στο μέγεθος της Βαλένθια. Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί σε ατομική ποιότητα όμως σε αυτήν την περίσταση θα πρέπει να δουλέψει πολύ ως ομάδα (κυρίως στο κομμάτι του ριμπάουντ) για να βγάλει τα «οκτάνια» του στο παρκέ και να επεκτείνει το νικηφόρο σερί του.

Bet Builder με Χάντικαπ Βαλένθια +9.5 και Πόντοι Under 160.5 σε απόδοση 2.23 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS STOIXIMAN BET STOIXIMAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ