ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Με το 2.90 της Λίβερπουλ, για κόντρα η Βιγιαρεάλ

Οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ σε αγώνα της Λίβερπουλ κόντρα στην Γουότφορντ | 2 Απριλίου 2022
Οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ σε αγώνα της Λίβερπουλ κόντρα στην Γουότφορντ | 2 Απριλίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Επικίνδυνη έξοδος στο Νιούκαστλ για τη Λίβερπουλ, που θέλει να συνεχίσει να ασκεί πίεση στη Σίτι. Ζορίζεται πριν και μετά από ευρωπαϊκά ματς η Βιγιαρεάλ, που παίζει με την Αλαβές.

Γεμάτο το αποψινό πρόγραμμα της Premier League, με έξι αναμετρήσεις. Η αυλαία ανοίγει με την επικίνδυνη αποστολή της Λίβερπουλ στο St. James' Park απέναντι στην εξαιρετικά φορμαρισμένη Νιούκαστλ (14:30 Cosmote Sport 1HD, Live από το SPORT24).

Πέντε στροφές έχουν μείνει για το φινάλε του πρωταθλήματος και η Λίβερπουλ εξακολουθεί να είναι στο -1 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Προφανώς, για να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους δεν επιτρέπεται το παραμικρό στραβοπάτημα. Για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, είναι κομβικό απόψε να περάσει από το St. James' Park για να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στη Σίτι, η οποία αγωνίζεται αργότερα (19:30) εκτός έδρας με τη Λιντς.

Νιούκαστλ - Λίβερπουλ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Reds έρχονται από την εύκολη επικράτηση επί της Βιγιαρεάλ, την Τετάρτη, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Μέσα σε ένα δίλεπτο (53'-55') έβαλαν δύο γκολ (2-0) και πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό. Η αλήθεια είναι, πως η Λίβερπουλ θα μπορούσε να είχε βάλει και τρίτο τέρμα και να έχει μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό στην Ισπανία.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρωταθλητές του 2020 συνεχίζουν με σπασμένα φρένα. Έχουν μόλις μία ήττα στα τελευταία 27 επίσημα παιχνίδια (21-5-1), την ανώδυνη από την Ιντερ στους "16" του Champions League. Στην Premier League, η Λίβερπουλ τρέχει ρεκόρ 12-1-0 στις 13 προηγούμενες αγωνιστικές, με μοναδική απώλεια βαθμών το 2-2 με τη Σίτι στο Etihad.

Σε εκπληκτική φόρμα ωστόσο, είναι και η Νιούκαστλ. Μία ομάδα που πάλευε για την παραμονή της μέχρι τον Ιανουάριο, έχει πλέον εκτοξευτεί στην 9η θέση της βαθμολογίας, αφού προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες, με τελευταία το άνετο 3-0 επί της Νόριτς. Αν οι "καρακάξες" κερδίσουν απόψε και τη Λίβερπουλ, τότε θα κάνουν πέντε σερί νίκες για πρώτη φορά μετά το 2014!

Ειδικά εντός έδρας, η ομάδα του Εντι Χάουι είναι εντυπωσιακή, αφού έχει κερδίσει διαδοχικά τις Εβερτον, Αστον Βίλα, Μπράιτον, Γουλβς, Λέστερ και Κρίσταλ Πάλας. Εν ολίγοις, το τελευταίο δίμηνο, η Νιούκαστλ έχει κάνει το 6/6 μέσα στο St. James' Park. Επίσης, στα τελευταία 12 ματς μπροστά στο κοινό της, έχει χάσει μόνο από τη Σίτι (7-4-1).

Το θετικό για τη Λίβερπουλ είναι ότι δεν έχει σοβαρές απουσίες, πέρα από αυτή του Φιρμίνιο και ότι τρέχει ένα σχετικά καλό σερί απέναντι στη Νιούκαστλ με δέκα παιχνίδια χωρίς ήττα (6-4-0) στο πρωτάθλημα. Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι οι "καρακάξες" έχουν χάσει και τα πέντε φετινά ματς απέναντι στις ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Με την πρόκριση στον τελικό του Champions League σχεδόν εξασφαλισμένη, ο Κλοπ δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει σήμερα ροτέισον. Ισως φρεσκάρει σε μία-δύο θέσεις, σε γενικές γραμμές πάντως, αναμένεται να κατεβάσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Το διπλό προφανώς έχει το προβάδισμα, ωστόσο τα 1.45 δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως τις δυσκολίες που θα συναντήσει στο Νιούκαστλ η Λίβερπουλ. Στη λογική, ότι μπορεί να χρειαστεί δύο για να έρθει η νίκη, μπορούμε να ζητήσουμε το combo με το Goal/Goal σε απόδοση 2.90.

Προγνωστικά Ισπανία: Αλαβές - Βιγιαρεάλ

Για τη La Liga, μισή ώρα αργότερα, η αντίπαλος της Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League, Βιγιαρεάλ, δοκιμάζεται στην έδρα της Αλαβές (15:00 Novasports 1HD, Live από το SPORT24).

Έχοντας μπροστά της, την Τρίτη, την ιστορική ρεβάνς με τους Reds, δεν θα είναι εύκολο για τη Βιγιαρεάλ να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη στο 100% σήμερα. Ο Ουνάι Έμερι είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε ροτέισον, διότι η ομάδα του έριξε πολύ τρέξιμο την Τετάρτη στο Anfield και έχει αρκετά ερωτηματικά στο ρεπορτάζ (Ζεράρδ Μορένο, Ραούλ Αλμπιόλ, Κοκλέν).

Η ουραγός Αλαβές παίζει πρακτικά το τελευταίο της χαρτί απόψε, αφού βρίσκεται στο -7 από τη σωτηρία και απομένουν μόλις πέντε στροφές. Αν η ομάδα του Χούλιο Βελάθκεθ δεν κερδίσει το "κίτρινο υποβρύχιο" θα αρχίσει να συμβιβάζεται με την ιδέα του υποβιβασμού.

Θεωρητικά, η συγκυρία είναι ευνοϊκή για την Αλαβές, καθώς η Βιγιαρεάλ δεν θα είναι σε θέση σήμερα να παίξει στο 100%. Γενικά, η ευρωπαϊκή πορεία την έχει επηρεάσει και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός ότι υπέστη ήττες από ομάδες της ουράς στη La Liga.

Για παράδειγμα, μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Γιουβέντους, με 3-0 στο Τορίνο, η ομάδα του Έμερι έχασε 1-0 στο Κάδιθ. Επίσης, πριν το πρώτο ματς με την Μπάγερν, είχε κάνει ροτέισον και είχε ηττηθεί με 2-0 εκτός έδρας από τη Λεβάντε.

Δεν θα προξενήσει καμία εντύπωση λοιπόν, αν η Βιγιαρεάλ αφήσει βαθμούς και στο Μεντιθορόθα, παρότι δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της έξοδο για την επόμενη σεζόν. Στο 1.72 το AH +0,5 της Αλαβές.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νιούκαστλ – Λίβερπουλ: 2 & Goal/Goal (απόδοση 2.90), 14:30
  • Αλαβές – Βιγιαρεάλ: 1 AH +0,5 (απόδοση 1.72), 15:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ